Det gäller att ha is i magen på cannabismarknaden

Jag har sagt det förr och jag säger det igen marknaden för cannabis är väldigt volatil. Det gäller att ha is i magen om man ska investera i cannabis. Många skriker ”bubbla!” och tror att marknaden är på väg att dö ut för att det är rött i en vecka. I mina ögon så är det personer som inte kan se helheten.

Cannabisaktierna har sett enorma uppvärderingar under senaste månaderna. Speciellt runt jul och nyår så var det oerhört stora uppgångar.

När bolag går upp flera hundra procent på så kort tid så är det inget konstigt alls med korrektioner. Det är snarare nyttigt i det långa loppet.

Investerar man med tanken att hålla aktierna långsiktigt så behöver man inte sitta och stirra på kursen dag efter dag. Då är det lätt att drabbas av panik och att gå emot sin grundplan vilket ofta resulterar i att man säljer i panik.

Sen när det väl studsar ett par procent efter att man har sålt så missar man uppgång och köper in sig igen i rädsla av att missa uppgången. Blir det då ingen massiv studs så börjar man sedan om igen med att sälja i panik.

Många säljer på botten och köper på toppen istället för att köpa på botten och sälja på toppen. Det är inget bra sätt att tjäna pengar på.

När man ska investera i något så gäller det att man vet vad man köper och varför. Istället för att blint köpa in sig i flera bolag för att inte missa någon uppgång så är det bättre att ta det lugnt.

Börja med att läsa så mycket som möjligt, det räcker inte med att fråga andra på Facebook kring vad man ska köpa. På bolagens hemsidor kan du hitta mycket bra info och på många av sidorna som jag länkade i inlägget ”Var hittar man Information om Cannabismarknaden” så kan du hitta ännu mera information.

Marknaden för cannabis är extremt volatil. Det går upp mycket på kort tid och kraftigt ner på kort tid. Det svänger åt båda hållen. Så se till att läsa in dig om fundamenta kring bolagen, lita på dina köp och sluta sälja i panik.

Tror man på en större dip så är det absolut bäst att sälja av och att vänta. Men då får man bevaka marknaden ordentligt så att man är med på nästa uppsving. Det skadar inte heller att omstrukturera portföljen av och till för att satsa på bolag som visar framfötterna mer än andra.

Köp inte in för alla pengar du har redo på en gång, på så sätt så har du kapital kvar som du kan använda för att kapitalisera på nedgångar.

För att sammanfatta det hela: Läs på ordentligt! Investerar du långsiktigt så stirra inte på kursen hela tiden! Lita på dina köp om du har gjort ordentlig research! Och sist men inte minst så spara kapital som du kan köpa mer för i nedgångarna.

Läs mer om att investera i cannabis här

2 thoughts on “Det gäller att ha is i magen på cannabismarknaden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.