Härvan runt CannTrust och Stenocare

Ja tyvärr men härvan runt CannTrust bara växer och växer. Det kommer fler och fler detaljer om hur välplanerat man har misskött sig och det är pinsamt att läsa. Bolaget har totalt slaktats på kursen och har även dragit ner Stenocares aktiekurs.

Idag så släpptes det ny information om misskötseln som avslöjar att företagets anställda byggt temporära väggar för att missleda inspektörer. Bolaget har verkligen skött det här katastrofalt dåligt och det är väldigt olustigt att något sådant här kan ske.

CannTrust som hade ett väldigt högt förtroende tidigare har nu slösat bort allt man byggt upp. Kursen stängde på 4,12 kanadensiska dollar men fallet lär fortsätta idag när deras börs öppnar, tror jag.

Tyvärr så fläckar det här av sig på andra bolag. CannTrust äger en del av Stenocare och förser även det danska bolaget med cannabisprodukter. Det är inget roligt sammanhang att nämnas i och kursen för Stenocare föll kraftigt idag.

Stenocares aktiekurs ligger just nu på 42.50 danska kronor men den var ner så lågt som 33 danska kronor tidigare idag. Ett perfekt köpläge för den långsiktiga skulle jag säga.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Härvan runt CannTrust

Vad har CannTrust egentligen gjort? Många grova fel. Man har mer eller mindre struntat i riktlinjerna från Health Canada och misskött sin licens grovt. Man började odla i rum som ännu inte var licensierad eller godkända, man ljög och vilseledde och har förspillt allt förtroende.

Personer med chefsroller i bolaget bad bland annat anställda att sätta upp skydd så att kameror inte skulle kunna se in i deras nya rum som olovligen användes. Health Canada fick däremot ett tips om detta och efter en undersökning så tog man tag i saken då man bland annat beslagtog bolagets produkter.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Stenocare går vidare

Stenocare kommer inte att gå under på grund av det här utan det jag tror kommer att hända är att man skaffar nya leverantörer. Sedan så fortsätter man som vanligt med sin plan på att expandera inom Europa. Visst är det trist när deras samarbete med CannTrust leder till något sånt här men man vet aldrig vad som kommer att ske.

Stenocare har tyvärr fått sätta cannabisolja i karantän på grund av att de misstänkts vara gjorda av cannabisen som odlats otillåtligt. Bolaget meddelade bland annat följande i ett uttalande:

”The most likely consequence from this new situation is that there will be a temporary shortage of medical cannabis products to the Danish market,”

Bolaget vet ej i dagsläget hur mycket av cannabisoljan som redan har nått patienter men man har börjat göra extra tester för att se till så att allting håller rätt standard.

I övrigt så har Stenocare gått riktigt, riktigt starkt på börsen under den korta tid som bolaget har varit noterat och framtiden ser ljus ut trots att CannTrust svärtar ner nuet. Vi får se hur det hela slutar, men trist är det.

Cashback med hög återbäring

Har du någonting på delbetalning eller kredit någonstans? Kika då in hur du, likt jag gjort, kan få 500 kr i cashback och sänka räntan genom att läsa inlägget: Cashback med hög återbäring – 2 minuter 500 kr.

2 thoughts on “Härvan runt CannTrust och Stenocare

  • Bör man sälja..eller vänta o rida ut stormen? Om man har några tusen back? Kan dem gå i konkurs? Tacksam för info angående canntrust hooldings. Med vänlig hälsning, Ola

    • Hej, Ola! Det är väldigt svårt att säga och skulle man ha sålt så borde man nog redan ha gjort det för längesen. Jag vet för lite om alla problem för att veta om det är värt risken att rida ut stormen eller inte. Förlåt för att jag inte kan ge ett bättre svar. Med vänlig hälsning, Stefan Ekström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.