Heinekens cannabisöl och legalisering i New York

Ännu ett alkoholbolag inser att spelplanen är på väg att förändras och anpassar sig inför kommande förändringar. Samtidigt så närmar sig New York en legalisering av cannabis som i sin tur skulle öka pressen på den federala regeringen och en av myterna kring cannabis har motbevisats.

Heinekens cannabisöl

Att just Heineken nu tar steget mot cannabisöl borde inte vara förvånande med tanke på att bolaget grundades i Amsterdam, staden som blivit Europas cannabishuvudstad.

Precis som ölen som Colson Moors ska ta fram så är den här ölen alkoholfri och bryggd på marijuana istället. Produkten som kommer att gå under namnet Hi-Fi Hops planeras att först säljas i Kalifornien.

I början så kommer det att finnas två olika sorter, en med bara THC och en blandning med THC och CBD i ölen.

Ölen släpptes så sent som i slutet av juli och finns inledningsvis bara tillgänglig i ett par olika cannabisbutiker i Kalifornien. Priset börjar på 8$ för den här nya produkten och tydligen så säljer den rätt så bra.

Förra veckan skrev jag ju om flera alkoholbolag som är på väg att ge sin in på cannabismarknaden och det är inte så svårt att förstå varför. Delstater i USA där man legaliserat cannabis har sett alkoholkonsumtionen minska med cirka 15% och det lär märkas i företagens finansiella rapporter.

Jag ser det som positivt trots att det ökar konkurrensen eftersom att riktigt stora bolag börjar få intressen i cannabis. Med stora företag kommer stora pengar och med stora pengar kommer möjligheten att påverka bland annat lobbyister.

När stora bolag går in i marknaden så är det en tydlig signal: cannabis är här för att stanna den här gången.

Källor / Läs Mer

New York mot cannabislegalisering

Kommer New York att bli den tionde delstaten som legaliserar cannabis i USA? Det ser så ut med tanke på senaste tidens artiklar och rapporter.

Guvernören, Andrew Cuomo (Demokrat), har suttit ihop en grupp med tjugo experter som ska utreda ärendet och komma fram till ett förslag innan januari 2019.

Det är bara en tidsfråga, det är jag säker på. Hur ska delstaterna där det är olagligt kunna fortsätta försvara sina restriktiva cannabislagar när delstaterna som legaliserat ser mindre kriminalitet, frigjorda polisresurser, färre dömda och straffade unga som fastnar på brottets bana samtidigt som man ger sjuka den medicin de behöver? Det går inte.

Dominoeffekten i USA kommer att snabbas upp för varje delstat som legaliserar och om New York blir den tionde så är det en stark signal till övriga landet om att förändringens vindar blåser friskt just nu.

Cuomo har länge förespråkat nyttan med medicinsk cannabis men samtidigt varit emot en legalisering av rekreationellt bruk. Hans motstånd till det stammade ur att han trodde på det falska påståendet att cannabis är en inkörsport till tyngre droger.

Hälsodepartementet i USA som valde att undersöka just den aspekten av cannabisbruk kom fram till att det inte finns något solklart bevis för det och att majoriteten av cannabisbrukare Inte valde att prova fler och tyngre droger.

Tänk att man äntligen börjar bekräfta det som många andra vetat väldigt länge. Frågan är vilka andra argument som cannabismotståndare ska klamra fast vid nu när deras propaganda motbevisas. Vi får vänta och se hur det faktiskt blir i New York men allting pekar just nu på att en legalisering kommer att ske nästa år.

Källor / Läs Mer


När ska Sveriges motstånd mot cannabis börja ta till sig av objektiv och modern forsknings resultat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.