Historiskt beslut för cannabis i USA

Igår så togs ett historiskt beslut för cannabisens vara eller inte vara i USA. Det var nämligen första gången som ett utskott i kongressen godkände ett cannabis-relaterat lagförslag.

Först och främst så måste jag påpeka att jag har dålig koll på USA:s byråkrati så jag ber om ursäkt på förhand om jag översätter fel eller så.

Iallafall, igår så röstades ett lagförslag igenom med resultatet 24 – 10. Lagförslaget går ut på att ta legalisera cannabis på federal nivå. Ja, du läste rätt. Det tas äntligen konkreta steg mot en legalisering.

Om lagförslaget går igenom hela vägen, vilket kommer att ta lång tid, så kommer cannabis inte längre att vara listat som  ”Schedule 1 of the Controlled Substances Act”.

Eftersom att demokraterna har makten i kongressen så var detta inte särskilt oväntat men det är ändock glädjande och ett historiskt steg.

Lagförslaget väntas att ta sig vidare till nästa instanser utan några större problem då det mestadels är demokrater längs vägen. Men när man kommer till senaten så blir det desto svårare för där har republikanerna makten.

Oavsett vad så är det väldigt spännande, tycker jag, att det här är på gång just nu och att ett första steg redan har tagits.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Om lagförslaget

Skulle det träda i kraft så kommer varje stat att enskilt få bestämma upplägget kring cannabis men en 5% skatt kommer alltid att vara på tavlan och pengarna från den skatten går till de som drabbats värst av the ”war on drugs”.

En majoritet av amerikanerna verkar stödja förslaget och 11 delstater har ju redan legaliserat cannabis för rekreationsbruk. Medicinsk cannabis är lagligt i 33 delstater i USA.

Nu är det bara att hålla tummarna för att lagförslaget tar sig igenom hela vägen i deras krångliga byråkratiska system. Det är långt ifrån över, men nu har man åtminstone påbörjat resan.

Vilka bolag drar nytta?

OM eller NÄR en federal legalisering i USA skulle träda kraft så skulle det givetvis vara gigantiskt för hela sektorn. Vill man investera i cannabisbolag i USA så bör man kika in bolagen som kallas för ”MSOs”, vilket står Multi State Operators.

Alltså bolag som är aktiva i fler delstater än en. Bolag som sprider ut sig sprider inte bara ut risken utan även möjligheterna och blir starkare vid konkurrens.

Så ett tips om du skall investera i USA just nu är att kika upp MSOs i stil med GTII och liknande bolag.

Källa / Läs Mer:

1 thoughts on “Historiskt beslut för cannabis i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.