Illinois legalisering kan sporra andra

Delstaten Illinois har äntligen legaliserat rekreationsbruk av cannabis. Kan det här bli gnistan som tänder eller som får andra delstater att följa efter? Kommer det hela leda till att den federala regeringen äntligen legaliserar cannabis?

En sak är säker, Illinois har många ögon på sig för alla vill se hur det hela ska gå till. Blir det problemfritt eller kommer det att gå knackigt? Resultatet lär tilltala eller avskräcka andra som har liknande tankegångar.

En till sak som är säker är att man nu har öppnat dörren för stora summor pengar. Miljoner eller även miljarder dollar lär investeras i cannabisindustrin i delstaten som ett direkt resultat av legaliseringen.

Legaliseringen leder inte bara till att fler röker gräs utan den leder till oerhört många nya jobb. En helt ny industri växer fram just nu och det kommer att märkas positivt.

Försäljningen av cannabis kommer att beskattas, jobb kommer att skapas och löntagarna kommer ett betala skatt. Faktum är att tidningen ”Marijuana Business Daily” förväntar sig att delstatens nya lag kan komma att generera upp till 2 och en halv miljarder dollar när allting är på plats.

“The gates are open now for state legislatures to tackle the issue,”

Säger Morgan Fox som är media relations director hos National Cannabis Industry Association.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Ett steg framåt

Bra jobbat Illinois! Förhoppningsvis så kommer vi att få motta flera liknande nyheter inom kort. Om Illinois skapar en dominoeffekt så vore det ju helt enkelt underbart.

Fokuserar du på att köpa bolag i USA? Det är verkligen dags att börja göra det nu tror, betoning på tror, jag om man inte redan gör det.

Delstat efter delstat, land efter land, marknad efter marknad, den gröna vågen sveper världen över.

Chris Lindsey är ”a senior legislative counsel for the Marijuana Policy Project” som deltog i utvecklingen av Illinois projekt. Han sade bland annat:

”“We focused on equity very, very early … and I think that made a huge difference in the end result,””

Det är underbart att se utvecklingen, att det rör på sig och att delstat efter delstat diskuterar, förändrar eller åtminstone funderar på reformer för cannabis. En vacker dag kanske till och med Sverige diskuterar cannabis utan att nämna ordet dödsknark. Tror du att det någonsin kommer att ske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.