Var hittar man Information om Cannabismarknaden

När man investerar i något så gäller det att veta Vad man köper och Varför. Därför så är det oerhört viktigt och gynnsamt att kunna hitta information på egen hand. I det här inlägget listar jag ett par olika sätt och kanaler för att hitta information om cannabismarknaden.

Tack vare internet så kan vi nuförtiden hitta nästintill oändligt med information genom bara ett par sökord eller knapptryck. Ska man investera i något så är min åsikt att man Måste ta vara på den guldgruva av information som internet förser oss med.

Är man ny till det hela så kan det kännas knöligt men precis som med allt annat så blir man bättre och bättre. Det gäller ju bara att komma igång. Så istället för att bara förlita sig på andras information på t.ex Facebook så kan det vara oerhört givande att söka information om cannabismarknaden på egen hand.

Frågar du till exempel någon om ett tips kring vad du ska köpa och personen bara nämner ett bolag, så testa personen och fråga Varför? Kan personen då inte ens motivera sitt ”tips” så vet du att det inte var ett särskilt kvalitativt tips. Givetvis bör du oavsett svar alltid läsa på själv om bolaget.

Här är ett par kanaler och sätt som jag använder för att hitta information om cannabismarknaden:

Discord

Discord är ett kostnadsfritt chattprogram som liknar IRC. Du kan köra Discord i antingen webbläsaren, mobilen eller som ett stand alone program på datorn.

Det finns två olika servrar på Discord som är väldigt användbara för att hitta information om cannabisaktier. En är på Engelska och drivs av samma gäng som driver ett av forumen på Reddit som du kommer läsa mer om längre ned. Den servern hittar du genom att Klicka Här.

Jag har också skapat och driver Sveriges största Discord-server för cannabisaktier och andra investeringar. Den hittar du genom att Klicka Här.

var hittar man information om cannabismarknaden 2

Facebook

Det kanske enklaste sättet av alla är just att hitta information på Facebook. Dock så får man nästan mest andrahandsinformation här. Ta allt som du läser med en stor nypa salt och dubbelkolla att det som sägs verkligen stämmer.

Ofta så skönmålar personer saker eller ”glömmer” att nämna negativ information för att du ska köpa samma bolag som den personen har köpt. Med det i åtanke så finns det ändå mycket nyttigt att hitta.

När du söker efter information om cannabismarknaden så är Facebook-gruppen ”Gröna Aktier och Fonder” riktigt bra. Det är Sveriges största grupp för ämnet och även den som har funnits längst. Den växer snabbt och har många medlemmar som bidrar till ett stabilt informationsflöde. Jag är Admin i den gruppen och hoppas att du känner dig välkommen där.

Det finns även en sida på Facebook som jag startat och driver med en vän där vi publicerar nyheter kring marknaden. Den heter CBI och du kan hitta den genom att Klicka Här.

Bolagen har oftast egna Facebook-sidor men aktiviteten där varierar kraftigt.

Vill man ha information om ett specifikt bolag så finns det grupper för nästan varje bolag. Sök upp grupperna genom att söka på t.ex ”Aphria”, ”Aurora” eller ”Canopy Growth Corp” på Facebook.

Hemsidor

Det absolut bästa är nästan alltid förstahandsinformation. Alla bolag har sina egna hemsidor där man publicerar nyheter och pressmeddelanden. Där kan man även läsa mer om bolaget och hur det fungerar samt vilka mål och visioner man har.

Om du har ett bolag i din portfölj som gått upp eller ned mycket utan att du vet varför så gå in på deras hemsida och klicka dig fram till nyheter eller investor relations. Du hittar enkelt hemsidorna genom att söka på bolagsnamnen på t.ex Google.

Ett par exempel på bolag inom cannabismarknadens hemsidor: AphriaAuroraCanopy Growth Corp.

Reddit

Reddit är världens största forum på internet. Här kan du hitta information om precis allting och lyckligtvis även information om cannabismarknaden. Genom ett väldigt bra poängsystem så hamnar kvalitativt material högst upp i systemet och saker som inte stämmer eller är felaktiga tas bort.

På så sätt så är informationen som är bäst mest lättillgänglig vilket gjort att Reddit seglat upp som största forumet på hela internet. Det är helt kostnadsfritt att använda Reddit.

Det finns två så kallade sub-Reddits för cannabisaktier. En på engelska är väldigt stor och har funnits länge, den är i mina ögon förmodligen den bästa platsen att lära sig om marknaden. Här är en länk till den.

Igår skapade jag också en svensk sub-Reddit för cannabismarknaden så den delen är väldigt ny men förhoppningsvis så kan den växa till sig och bli en riktigt bra informationskälla. Här är en länk till den.

var hittar man information om cannabismarknaden 1

Spreadsheet

Det här dokumentet som en eldsjäl har suttit ihop är riktigt bra. Du kan lätt få en översikt över bolagen som är listade i dokumentet för att kunna jämföra olika saker sinsemellan bolagen. Du hittar dokumentet genom att Klicka Här.

Twitter

Bolagen finns ofta på Twitter men precis som på Facebook så varierar aktiviteten där. Twitter kan ändock vara ett riktigt bra sätt att snabbt få ny information om cannabismarknaden.

CBI som jag nämnde tidigare finns även där så föredrar man Twitter går det bra att följa kontot genom att Klicka Här.

Det finns flera bra konton att följa, här ett par: Canada Pot Stocks – Investing in MJ –Marijuana Stock – INN Cannabis


Det här är sätten som jag själv använder för att hålla mig uppdaterad och för att hitta information om cannabismarknaden. Genom att söka upp information på egen hand så får du en edge mot investerare som inte gör det.

Jag vet att det blev en hel del att hålla reda på så ett tips är att du Bokmärker sidorna som du fann användbara. På så sätt så kan du lätt och snabbt hitta tillbaka till sidorna för att hitta mer information.

Om du inte redan gör det så börja med att leta information på egen hand, det är verkligen gynnsamt! Jag hoppas att tipsen kommer väl till användning och du får gärna gilla och dela inlägget om du fann det hjälpsamt.

Är du ny till att investera i cannabis så föreslår jag att du Klickar Här och läser mer.

Tack för att du läste och ha en trevlig helg!

1 thoughts on “Var hittar man Information om Cannabismarknaden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.