Det är inte bara cannabismarknaden som tar stryk

Det är lätt att börja misströsta när man konstant ser röda siffror för sina innehav. Därför så är det viktigt att man gör sin hemläxa. Det är också viktigt att komma ihåg att flera marknader är väldigt skakiga just nu, det är inte bara cannabismarknaden som tar stryk.

Visst är det aldrig roligt att se innehaven sluta på rött dag efter dag. Men det gäller att komma ihåg varför man investerade i bolagen från första början.

Har inget fundamentalt ändrats så behöver man inte börja oroa sig. Snarare så kan man se det som att köplägen uppstår så att man kan snitta ner sin inköpskurs.

Här nedanför ser du en bild från gårdagen. Den visar olika sektorer i USA. Inte mycket grönt där inte tyvärr!

När stora börser, marknader och sektorer skakar till världsekonomin så drar det ofta med sig tillväxtmarknader och spekulativa marknader som cannabismarknaden.

Det är lätt att få panik och därmed vilja sälja, vilket inte alltid är fel beslut, men har man möjligheten att sitta kvar och tänker investera långsiktigt så kan det löna sig att behålla.

Allting handlar egentligen om hur man ser på den fortsatta utvecklingen. Tror du att det kommer att fortsätta falla i flera veckor? Då är det lika bra att sälja, bara du hinner med att köpa när det sedan vänder uppåt igen.

Att sälja på botten och att köpa på toppen är ingen bra kombination och det förstår nog vem som helst. Men det kan lätt bli resultatet av att handla i panik.

Jag har skrivit det väldigt många gånger och skriver det igen: Lita på dina köp, gör din hemläxa och stirra inte på kursen dagligen.

Använd istället tiden till att läsa in dig om marknaden och om bolagen. Då får du en större edge mot investerare som inte tar sig tiden till att göra just det.

Igår så släpptes bland annat en nyhet om att cannabis kan hjälpa stort mot opiatmissbruk. (Källa: edition.cnn.com) Det är något som USA säkerligen kommer att behöva se över inom en snar framtid.

En annan studie visade också på att cannabis kan vara användbart inom akutvården för att motverka effekterna av både strokes och hjärtstillestånd. (Källa: Yourdailyideas.com)

Det är mycket intressant att ju fler länder och platser som legaliserar cannabis desto mer kommer vi att få se forskning kring växtens effekter.

Det är något som verkligen behövs då det hjälper till att bana väg för legaliseringar världen över.

Jag tror fortsatt starkt på cannabis och cannabisaktierna och ser fram emot vad som komma skall. Om det dippar lite här och där så får det helt enkelt göra det, men förr eller senare så blir det med högsta sannolikhet, enligt mig, väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.