Investera i cannabis – Nuläget och en återblick

Investera i Cannabis – Gröna sköna vågen

Som vissa av er vet så skrev jag i oktober ett inlägg om att investera i cannabis med köprekar för bolag som arbetar med just det i Kanada. Sedan dess så har den marknaden, precis som väntat, utvecklats otroligt fint och gick man in när jag skrev om den så kan man ha gjort sig en fin hacka så att säga. Trots att jag tipsade om det så gick jag själv inte med då jag var upptagen med att förlora pengar i TMG vilket blev en dyr men välbehövlig läxa.

Anyway så tänkte jag att det kunde vara dags att ta en återblick och se hur det har gått sedan jag skrev sist!

investera i cannabis

Återblicken

Marknaden i sig har utvecklats otroligt fint och flera bolag har poppat upp. Många delstater röstade för en legalisering av cannabis eller för möjligheten att använda medicinsk cannabis i valet då Trump blev president. Det fick bolag att utvecklas otroligt fint. Många nya bolag har också ploppat upp och jag skall gå igenom dem i detta inlägg.

Det är lite oklarheter kring hur det blir i USA men Trump har flera gånger sagt att han låter delstaterna bestämma. Det behövs dock en total legalisering på federal nivå för att det verkligen ska bli något av det hela.

Kanada däremot jobbar vidare mot en total legalisering och det ser väldigt lovande ut.

Aphria Inc

Handlades då för 3,80 CAD och idag handlades Aphria för 7,49 CAD. En helt otrolig utveckling med andra ord!

Nu harAphria Inc klivit fram som en riktig utmanare till Canopy och skall man investera i cannabis så är Aphria ett måste i mina ögon.

Aurora Cannabis Inc

Handlades då för 2,16 CAD och handlas idag för ca 3 CAD. Ingen gigantisk utveckling i sig, men ändå en fin ökning samt att dem har kommit längre på vägen. Bygger en av om inte just världens största växthus endast för att odla cannabis.

Ett utbrott kanske inte är så långt borta för Aurora Cannabis Inc när saker och ting börjar att falla på plats.

Canopy Growth Corp

Jätten på marknaden som köpte upp Mettrum! Canopy går från klarhet till klarhet och jäms med Aphria så är Canopy Growth Corp ett måste att köpa för den som vill investera i cannabis.

Maple Leaf Green World

Har legat och puttrat i väntan på licenser. När jag rekade den för köp så låg den på 0,8 CAD och idag ligger Maple Leaf Green World Inc på 0,68 CAD. Detta trots att arbetet med licenserna går framåt. Men den som väntar på något gott…

OrganiGram Holdings

Handlades då för ca 2,13 CAD och idag handlas den för ca 3 CAD. OrganiGram har en spännande nisch eftersom att odlingen är ekologisk. Det ser lovande ut för bolaget men jag skulle inte bli förvånad om OrganiGram Holdings Inc blir uppköpta av antingen Aphria eller Canopy.Nuläget

Jag tycker att marknaden fortfarande är glödhet och att den har mer potential att växa än vad den har att krympa. Visst finns det alltid risk med sänkta priser per gram när konkurrensen blir tuffare men då får vi se vilka som anpassar sig bäst.

Det är perfekt läge att investera i cannabis med tanke på att Kanada jobbar på med legaliseringen och att det åtminstone ser någorlunda hoppfullt ut i USA. På andra håll i världen så legaliseras det också mer och mer vilket öppnar upp nya delar på en redan gigantisk och växande marknad.

Lista med bolag

Här är en lista med bolag som på något sätt jobbar med medicinsk cannabis.

*Bolagen i USA på jobbar på läkemedelssidan och hanterar inte rå medicinsk cannabis på samma sätt som bolagen i Kanda gör.

** Jobbar med utrustningen som behövs för att odla växter och deras produkter använts av en del som odlar just medicinsk cannabis.

Läs på

Marknaden är stor och det finns utrymme för många bolag att växa till sig ordentligt. Inom kort så kommer jag att skriva ett mer djupgående inlägg om vissa utav bolagen. Kika in bolagen och läs in dig här på sidan eller genom dessa kanaler om just marknaden för att investera i medicinsk cannabis:

Klicka här för att läsa det tidigare inlägget om att investera i cannabis.


Obs! Alla handlar på egen hand och tar eget ansvar för sina affärer. Detta inlägg är bara en skildring av mina egna tankar.

12 thoughts on “Investera i cannabis – Nuläget och en återblick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.