Därför så köper jag inte HMMJ

Cannabismarknaden är i full fart och det är nu knappt ett halvår kvar tills legaliseringen ska träda i kraft. Bolagen uppvärderas konstant och för varje PM som släpps så ser vi hur det går framåt för de flesta bolagen. Jag har fått en del frågor om HMMJ, en ETF som är riktad mot just dessa bolag och jag tänkte förklara varför jag inte köper HMMJ.

Faktum är att jag köpte HMMJ tidigare och jag skrev till och med ett inlägg om varför jag tyckte att man skulle göra det. Men det var då och nu är nu.

Efter att ETF:n hade tragglat sig fram i sidled i över två månader medan bolag efter bolag rusade iväg uppåt så insåg jag att jag missade stora möjligheter.

Anledningen till detta är för att HMMJ tyvärr inte endast är riktad mot Kanadensiska bolag utan deras innehav består även av amerikanska läkemedelsbolag.

Det är det största problemet med den här ETF:n i mina ögon, det och såklart att man betalar en avgift. Såvitt jag kan se så har jag lyckats att förvalta mina pengar bättre än ETF:n.

Jag sålde av hela mitt innehav i den för att istället själv köpa bolagen som jag finner intressanta. Man behöver inte ens köpa många bolag, det räcker med att du köper Aurora, Aphria och WEED.

Gör du det så har du redan en i mina ögon mer lovande portfölj än vad ETF:n har. Givetvis har du sämre riskspridning då men för mig så är det inget snack om saken: Det är en risk som jag är villig att ta eftersom att den potentiella rewarden är så pass mycket högre.

Jämförelse ACB / APH / WEED / HMMJ

Såhär ser skillnaden i utvecklingen ut sedan ETF:n lanserades den 5e april. Det är inga konstigheter att ETF:n ligger lägre eftersom att risken som sagt är lägre. Men i mina ögon så är det stora problemet med det att om någonting händer sektorn så lär alla bolag dippa rätt så hårt ändå.

Då är alltså den minskade risken i mina ögon inte särskilt mycket att hänga i granen längre. Framförallt inte när rewarden är såpass mycket lägre.

Utveckling för Aphria Aurora WEED HMMJ

Bilden nedanför visar samma jämförelse fast för de senaste 3 månaderna.

Utveckling för Aphria Aurora WEED HMMJ

Jag ser inga som helst problem med att man har HMMJ som en krydda i portföljen men jag skulle avråda från att endast ha ETF:n. Visst, har man oerhört lite tid att lägga på att investera så kanske det är ett bra alternativ men för mig så blev det till att sälja för att inte köpa igen.

Så resonerar jag kring det hela, hur ser du på det? Kommentera gärna och berätta!


BellaBingo: Sätt in 100 kr spela för 300 kr!


 

1 thought on “Därför så köper jag inte HMMJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.