Jeff Sessions och hans ersättare

Midterm elections i USA är avklarade och resultatet var inte direkt positivt för republikanerna. Men för oss som förespråkar cannabis så ledde deras motgångar till något väldigt positivt. Jeff Sessions, USA:s inrikesminister, som varit en stor käpp i hjulet har bestämt sig för att avgå.

Bloggen är uppe igen! Tack till alla er som väntat och visat ett enormt stöd under tiden som jag valt att pausa bloggen. Det är otroligt skönt att vara tillbaka igen, nu kör vi för fulla muggar!

Jeff Sessions har länge varit klar och tydlig med var han står i frågan. Hans motstånd har förmodligen mycket att göra med det faktum att läkemedelsbolagen har honom i sin ficka. Men USA är på väg att inse att deras opiod-problem har orsakats av just läkemedelsbolagen.

Inte en dag för tidigt. Donald Trump har uttalat sig om att han vill att delstaterna själva ska få välja hur de vill göra angående cannabis men Jeff Sessions har ändå varit ett hinder för en federal legalisering, något som krävs för att rörelsen på riktigt ska kunna ta fart i USA.

Nu när Kanada har legaliserat och snart kommer att kunna uppvisa positiva resultat på många håll, bland annat i form av skatteintäkter men också i form av en mer välmående befolkning så sätter det ytterligare press på USA:s ledare att agera i frågan.

Det är direkt oansvarigt att hålla cannabis olagligt då The War on Drugs tydligt har gått käpprätt åt helvete. Se bara på Sveriges pinsamma förhållning i frågan. ”Knark är knark” säger man medan fler och fler ungdomar dör i överdoser i olika slags substanser som cannabis enkelt skulle kunna ersätta.

Men vi kan inte ropa hej riktigt än, det är en hel del byråkrati kvar men i mina ögon så ser det väldigt positivt ut för USA:s chanser att legalisera cannabis federalt nu. Det märktes också på börsen efter att beskedet om Jeff Sessions avgång kom, bolagen i USA steg ordentligt.

Så vem tar över efter Jeff Sessions? Jo det gör Matthew Whitaker. Det alla undrar just nu är, var står han i frågan kring cannabis?

Hoppar vi tillbaka till en debatt från år 2014 så visade han sympati för patienter som mår bättre av cannabisbehandlingar. Samtidigt så har han höjt rösten kring problematiken med att det är olagligt federalt medan det kan vara lagligt på delstatsnivå.

I debatten så sade han följande:

“I think Congress should regulate things that harm people, and that is the hard drugs and the like that dramatically hurt citizens, cause violent crime in our communities, and those should be regulated,”

Moderatorn för debatten frågade då: “But not marijuana?”

Han svarade:

“For me, I saw the impact of marijuana on our border,” “And if you go to any of the counties in Texas where there’s an illegal importation of marijuana, there’s a tremendous amount of violence.”

Han ser problematiken med att det är olagligt federalt och han sympatiserar med patienter som mår bättre av cannabis. Men det betyder inte att han kommer vilja ändra några lagar inom en snar framtid. Plus att vi vet inte ens hur länge han kommer att ha sin temporära tjänst.

Donald Trump letar aktivt efter en ny inrikesminister och det kan gå snabbt, vem vi får näst återstår att se men en sak är saker och det är att den personen förmodligen inte är lika fakta-resistant som Jeff Sessions har varit.

Matthew Whitaker gör att situationen ser hoppfullare ut men som sagt, han kan ersättas snart och vi får helt enkelt vänta och se. Oavsett vad så är det otroligt skönt att stoppklossen Jeff är borta och att vi nu förhoppningsvis kan få se ett beslut av Donald Trump som skulle göra honom väldigt populär bland alla inom rörelsen för en reform av cannabislagarna.

Det han behöver nu är ett starkare stöd och ett enat folk, kanske kan hans populistiska begär göra att han äntligen får tummen ur. Vi vet ju att han inte är rädd för att ta beslut som alla inte håller med om. Vi får vänta och se, men gud så skönt det är att ha Jeff Sessions i backspegeln. Bye, bye Jeff Sessions ”You´re fired!”!

Källor

Marijuanamoment.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.