Köpläge i cannabisaktier?

Köpläge i cannabisaktier?

Vi har sett stora fall i kurserna på flera bolag under veckan som varit. Resten av marknaden följer allt som oftast Canopys utveckling. Varför föll kurserna då? Vinsthemtagningar är inte alls omöjligt och jag hoppas och tror att investerarna börjar att bli försiktigare. Priserna för att köpa cannabisaktier har verkligen gått riktigt högt på senaste tiden och det är inte konstigt att det blir en sättning. Fler är säkerligen att vänta.

Frågan som kvarstår är vad händer näst? Det är givetvis svårt att säga men jag tycker att 8 amerikanska dollar är en fin nivå att köpa Canopy på. Med det sagt så gäller det att vara försiktig och hålla koll på rörelserna som sker. Det skulle dock förvåna mig något oerhört om vi inte ser en stadig ökning, med sådana här dipper av och till, fram tills legaliseringen 2018.

Så är det köpläge eller inte? Det beror på om du är kortsiktig eller långsiktig. På kort sikt så avvakta och se vad som händer nästa vecka. På lång sikt så kan det vara läge att snitta in sig på dessa nivåer. Det här är dock inga tips eller rekommendationer utan bara mina egna tankar.

Marknaden för cannabis i Colorado

Marknaden i delstaten Colorado i USA är redan en massiv marknad och den fortsätter att växa ännu mer. Enligt “The Cannabist” så såldes det marijuana för cirka 132 miljoner amerikanska dollar. Det är ingen liten summa det inte!

Det finaste med det? Det var försäljningen för mars månad. 132 miljoner blev nytt rekord jämfört med det tidigare från i september då det såldes gräs, i Colorado, för cirka 128 miljoner amerikanska dollar. Enligt Colorado Department of Revenue så drog delstaten in ungefär 23 miljoner amerikanska dollar i skatteintäkter på försäljningen av marijuana. Ingen dålig nyhet för alla som investerar i cannabisaktier.
Källa: Thecannabist.co

Genomsnittskunden spenderar 600 amerikanska dollar per år

I en studie genomförd av Cannabis Consumers Coalition så framkom det intressant fakta om konsumenterna av cannabis som talar för hur stor den här marknaden kan bli. Enligt studien så spenderade 19% av konsumenterna över 100 amerikanska dollar, ca 900 kr, i månaden på cannabisprodukter. 21% spenderade över cirka 1800 kr i månaden och genomsnittskunden spenderar i snitt cirka 600 amerikanska dollar, 5300 kr, per år.

2016 så hade Gallup en omröstning där cirka 13% av amerikas population sade sig använda cannabisprodukter. Så om man höftar lite och tänker sig att hela landet skulle legalisera cannabis så skulle de här 41 miljoner potentiella kunderna sammanlagt, om de spenderar $600 vardera, så blir det cirka 24 miljarder amerikanska dollar. Högst teoretiskt, men inte omöjligt.
Källa: Civilized.life

Vermont kan skapa historia

Delstaten Vermot i USA kan bli den första delstaten i USA som legaliserar rekreationellt bruk av marijuana. Det betyder att du inte behöver ha ett läkarintyg för att kunna köpa och röka cannabis. Ett stort steg framåt, framförallt eftersom att det sker i USA! Lagförslaget har röstats igenom “Vermont House of Representatives ” och det återstår att se hur det går. Oavsett så är det en stor förändring på gång och om federala insatser i USA legaliserar så blir det oerhört roligt att äga cannabisaktier.
Källa: Time.com


Följ länken för att läsa mer om att investera i cannabis.

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sportcarl1
sportcarl1
14 maj, 2017 01:01

Nej tack. Cannabis är långt över gränsen när det gäller vad jag köper för aktier. Sedan må det vara hur stor värdeutveckling som helst eller hur hög direktutelning som helst.

Peter
Peter
14 maj, 2017 13:09

Har investerat och swingtradat lite sen oktober förra året. Nu skjutsar jag in lite varje månad och ser fram emot höst/vintern som leder upp till legaliseringen i Juli -18. Kommer bli ett bra år !

Lycka till med sidan

sportcarl1
sportcarl1
14 maj, 2017 13:49

ihållande investeringar 01:07, är ju mitt val och inte ditt, enkel matematik är att jag inte investerar i drog,alkohol och vapenindustrin oavsett hur hög tillväxt och utdelning det är och just denna aktien är inget som lockar sedan finns det säkert andra som tycker den är jättebra och gör mänskligheten en tjänst,, finns så mycket annat att investera i, men som sagt mitt eget personlig val och inget jag lägger någon energi att övertyga andra att tycka detsamma, var och en lägger sin egen ribba

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers