Lagförslaget för C-45 Gick Igenom Andra Läsningen!

Lagförslaget kring cannabis i Kanada som heter C-45 röstades igår igenom andra läsningen i senaten. Att det inte skulle godkännas kändes väldigt osannolikt men det är nu det blir allvar. Om senaten inte kan enas kring förslaget under tredje och sista läsningen så är det kört för legalisering i sommar.

Att det inte skulle gå igenom igår verkade som sagt osannolikt då det fortfarande finns mycket tid och utrymme kvar för att jobba med förbättringar. Men tredje läsningen är inte lika säker, det är då det verkligen blir upp till bevis.

Justin Trudeau är stensäker på att förslaget ska gå igenom hela vägen men man ska aldrig ropa hej förrän man är över ån.

Många konservativa politiker är anti förslaget och kan försöka sätta käppar i hjulet för den sittande regeringen.

Det skulle däremot inte uppskattas särskilt mycket av folket som ju valde den nuvarande regeringen dels för att man satsade hårt på att cannabis ska legaliseras. Men vi har ju tyvärr sett många gånger att politiker sällan följer folkets intressen.

Förslaget röstades igenom med 44 röster för ja mot 29 röster för nej.

Skulle förslaget nekas i tredje och sista läsningen i senaten så måste man börja om från början igen. Processen tar lång tid och skulle förslaget nekas så skulle det absolut inte hinna bli färdigt för legaliseringen i sommar.

Oron och osäkerheten som många nu har fött upp ögonen för kan göra marknaden skakig fram tills dess att förslaget helt röstats igenom.

Det är inte omöjligt att vi ser en fin uppgång på marknaden idag tack vare att förslaget röstades igenom men samtidigt så kan det bli en sell-on-news effekt som hindrar uppgången. En del osäkerhet är dock helt klart borta och nu gäller det att regeringen laddar inför sista och avgörande läsningen i senaten.

Källor / Läs Mer

2 thoughts on “Lagförslaget för C-45 Gick Igenom Andra Läsningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.