Lagligt cannabis i New York?

Land efter land, stat efter stat, fler och fler vill legalisera cannabis. Nu finns det en möjlighet att New York State i USA inom kort kommer att legalisera cannabis. Polischefen Joseph Sinagra är emot förslaget. Lite konstigt med tanke på att brottsstatistiken brukar sjunka efter en legalisering, men då får ju iofs. polisen inte en lika stor budget.

Det är faktiskt inte bara Polischefen Joseph Sinagra som är emot förslaget. Hela ”The New York State Association of Chiefs of Police” har gått ut och sagt att man hoppas att det inte blir en verklighet med legalt cannabis.

Man säger sig värna om ungdomarna och oroar sig för att en eventuell legalisering kommer att leda till att fler ungdomar börjar bruka droger. Risken sägs vara att ungdomarna efter cannabis ska fortsätta vidare med andra droger och fastna i beroenden.

Alltså den gamla vanliga skrämselpropagandan om inkörsporten, tänk att den lever vidare än idag.

Det är ironiskt hur polisorganisationen tar upp opioidmissbruket och säger att cannabis kommer leda till fler opioidmissbrukare utan att inse att folk säkerligen går över från mångt skadligare opioider till att bruka cannabis istället.

En annan sak som oroar över poliserna är trafiksäkerheten, Polischefen Joseph Sinagra sade bland annat om situationen som han tror skall uppstå:

“I am concerned about the number of fatalities that will result from motor vehicle accidents where marijuana was a contributing factor to the inability of an operator to operate their vehicle safely. We saw this in Colorado; there was a tremendous increase in the number of motor vehicle crashes and deaths just due specifically to the legalization of marijuana.”

Han fortsätter med att uttalat sig om att staten verkar stressa mot en legalisering och att det krävs mer debatt och eftertänksamhet istället för att bara tänka på pengarna.

En annan Polischef, John Aresta sade att en eventuell legalisering kommer att lägga större finansiell och personalmässig press på poliskåren. Lite underligt då det rimligtvis bör bli värre personer att jaga. Polisen kanske istället borde vara glada över att få kunna lösa allvarliga våldsbrott istället för att jaga någon med en joint i parken? Men vad vet jag.

Den tilltänkta legaliseringen är inlindad i guvernörens budget för 2019-20. Det betyder att när nästa räkenskapsår börjar så kan legaliseringen bli en verklighet, det vill säga redan i april om budgeten är godtagen vid den tiden.

Spännande nyhet och något som säkerligen får andra stater att börja fundera ännu mer på en eventuell legalisering. Nu fattas det bara att Trump får tummen ur och legaliserar på federal nivå.


Med rabattkoden ”loveisthemessage” får du 15% rabatt på CBD-olja och övriga hampaprodukter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.