Medicinsk cannabis i Sydkorea från och med mars

Det kommer inte riktigt som en shock men lite förvånad blev jag ändå när jag läste att man skall börja importera medicinsk cannabis i Sydkorea. Redan i mars så förväntar man på den första leveransen. Ett tydligt tecken på att alla kontinenter världen över börjar ändra sin syn på medicinsk cannabis.

Hälsomyndigheter i Sydkorea rapporterade under tisdagen att man redan nästa månad kommer att börja importera cannabis. Man gör det som i ett steg för att ge patienter fler alternativ till olika slags behandlingar, framförallt patienter med svåra sjukdomar.

Sydkoreas ”Ministry of Food and Drug Safety” meddelade att man godkänt ett lagförslag som kommer tillåta import och export av icke-hallucinogena doser av medicinsk cannabis i Sydkorea. Det vill säga att man fokuserar på produkter med CBD och inte produkter med THC.

Bland annat så kommer man att fokusera på patienter som lider av epilepsi men också andra sjukdomar och åkommor. Den nya lagen kommer att träda i kraft 12:e mars men det kommer inte vara superenkelt för patienterna att få tillgång till CBD-medicinen.

För att få tillgång till medicinsk cannabis i Sydkorea så måste man ansöka om att få ett särskilt tillstånd. Det ansöker man om via ”Korea Orphan and Essential Drug Center” som är en myndighet vars ansvar är att överse sällsynta mediciner.

Innan dess så måste patienten också få ett recept av en doktor som rekommenderar att patienten får tillgång till CBD-medicinen. Det räcker dock inte med det utan patienten måste också få det på papper att det inte finns några alternativa behandlingar förutom att få tillgång till medicinsk cannabis i Sydkorea.

medicinsk cannabis i Sydkorea

Det är stränga lagar och regler, det är väldigt strikt men förhoppningsvis så blir det lättare och lättare för patienter att få tillgång till medicinen om den visar sig vara effektiv.

Man skall inte glömma att det här är en stor förändring i landet. Det var över 50 år sedan som man totalt förbjöd all slags import, export och produktion av marijuana. Det har varit stränga straff för den som rökt eller sålt marijuana för rekreationellt bruk.

Det här är ett stort steg framåt. Istället för att få fem år i fängelse så kan patienter nu få tillgång till medicinen men det verkar tyvärr inledningsvis vara väldigt krångligt att få tillgång till medicinen. Ändock så är det ett steg framåt i Asien och om det hela leder till positiva resultat så kan det inspirera andra länder att följa Sydkoreas reform.

En intressant fotnot är att Canopy Growth Corp söker en ny anställd. Positionen kommer att ha som jobb att hantera deras affärer i Sydkorea och Japan. (Källa: canr55.dayforcehcm.com) Tror du på slumpen eller tror du som jag att Canopy Growth Corp tänker försöka vara först in på marknaden?


Har du kikat in inlägget om billiga försäkringar för dina elektronikprylar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.