Molson Coors ska brygga cannabisöl i Kanada

Molson Coors uttalade sig nyligen om att man är intresserade av att ge sig in i cannabisbranschen på ett litet annorlunda sätt. Bolaget vill skapa alkoholfri öl som innehåller cannabis. Idag släppte man nyheten om att man inlett ett samarbete med ett cannabisbolag i Kanada.

Det var nog inte många som väntade sig att beslutet och beskedet skulle komma så tätt inpå deras uttalande om att man sneglar på cannabismarknaden. Men det dröjde inte länge alls.

Idag släppte Molson Coors, tillverkaren av bland annat min favoritöl Staropramen, alltså den stora nyheten om att ett samarbete har inletts.

Företaget som Molson Coors valde att samarbeta med blev HEXO, tidigare Hydropotechary. Inte det största bolaget men inte heller det minsta.

Tillsammans så går bolagen ihop för att skapa ett dotterbolag där Molson Coors är majoritetsägare med 57.5% av rösterna. Namnet på personen som ska leda det skeppet har inte annonserats ut ännu.

Produkten som skall skapas är alltså alkoholfri öl med cannabis i, väldigt intressant och det går helt i led med HEXO:s ambitioner att framställa icke rök-bara produkter av cannabis.

Frederic Landtmeters som är VD för Molson Coors i Kanada sade följande om beslutet:

”While we remain a beer business at our core, we are excited to create a separate new venture with a trusted partner that will be a market leader in offering Canadian consumers new experiences with quality, reliable and consistent non-alcoholic, cannabis-infused beverages. We look forward to partnering with HEXO, a recognized leader in the medical cannabis space in Canada that will bring robust production capacity, a track record of innovation, and, most importantly, shared values when it comes to doing business the right way and earning the trust of consumers.”

Cannabismarknaden har världens ögon på sig och det här lär bara öka suget från nya investerare att vilja ge sig in i leken. Vi lär se fler liknande samarbeten innan årets slut.

Bägge bolagen är givetvis lyriska över möjligheterna som det här innebär men får nog förbereda sig på att möta en del kritik för att skapa öl med cannabis i, även fast att den är alkoholfri, från motståndare till såväl cannabis som alkohol.

Eftersom att Molson Coors är ett Fortune 300 företag så har man enorma finansiella möjligheter och med lite tur för cannabismarknaden så får vi se stora investeringar inom sektorn när byråkratin runt samarbetet är färdig.

Det här är ett strategiskt viktigt beslut från ett stort företag som har insett att cannabis utmanar alkoholmarknaden. När till exempel en delstat i USA legaliserar medicinsk cannabis eller avkriminaliserar cannabis så brukar alkoholbruket minska märkbart.

Det är garanterat någonting som alkoholbolagen har märkt av och nu lär man göra allt för att försvara sina nuvarande marknadsandelar samt för att försöka slå sig in på cannabismarknaden.

En stor nyhet för marknaden men en ännu större nyhet för HEXO som lär se en rejäl uppsving idag när handeln tar vid.

Spänningen ökar för varje dag som vi närmar oss legaliseringen i Kanada. Vilket blir nästa stora bolag att ge sig in i cannabismarknaden och vilket cannabisbolag blir det då som det investeras i? Den som lever får se!

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.