NFL funderar på att ändra reglerna för cannabis

NFL, ligan för amerikansk fotboll i USA, har gått ut med ett intressant meddelande. Man funderar nämligen på att släppa på reglerna kring förbudet för spelarna att bruka cannabis. Det här kanske inte verkar vara viktigt för investerare men jag tror att det är ett gott tecken.

Land för land och steg för steg så ändras synen på cannabis. Att NFL nu är redo att låta sina spelare röka cannabis visar på en större acceptans för cannabis i samhället. I det långa loppet så är det oerhört positivt för legaliseringsrörelsen som går framåt med stora kliv.

Tidigare så har spelare som visat positivt för cannabis på drogtester stängts av från spel. Att man nu funderar på att lätta på reglerna för just cannabis tyder på att samhället mer och mer får upp ögonen för att cannabis inte måste vara en drog.

Snarare så kan cannabis vara något positivt, Nixons krig mot drogerna är sedan länge förlorat även om Sveriges regering uppenbarligen inte har förstått det ännu. Cannabis är en hälsoväxt, enligt mig åtminstone, och bör inte leda till avstängning för spel i NFL.

food-healthy-vegetables-village

Det är samtidigt smått ironiskt att man skulle bli avstängd för att ha rökt cannabis när man sportar. Motståndare till cannabis säger ju att man ska bli slö och seg av det. Då borde det väl inte kunna anses vara någon slags fördel för spelaren som brukar cannabis.

Tyvärr så kommer det förmodligen inte komma något i beslut inom en snar framtid då nästa förhandling med spelarnas förbund inte kommer att ske förrän i 2020.

Faktum är dock att man redan har mjuknat kring synen på cannabisbruk. Spelarna Josh Gordon, Martavis Bryant, och Randy Gregory har fått mildare straff än tidigare spelare som ertappats med att bruka cannabis.

Oavsett vad så är det ett glädjande steg i rätt riktning och förhoppningsvis något som gör att ännu fler får en ny syn på cannabis och dess nytta.


Med rabattkoden ”loveisthemessage” får du 15% rabatt på CBD-olja och övriga hampaprodukter!
(affiliatelänk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.