Blandade nyheter från Kanadas cannabisaktier

I det här inlägget så går jag igenom blandade nyheter från Kanadas cannabisaktier. Läs om PM från bolagen Aphria, Wayland och ifrån delstaten New York.

Ser mörkt ut för Wayland

Wayland,. tidigare Maricann, verkar vara på väg att gå under. Bolaget som  lovade mycket har tyvärr inte levererat några resultat i närheten av det man förväntat sig av bolaget.

Förra måndagen så ansökte man om ”bankruptcy protection”. Bolaget har haft problem länge, redan 2017 så förstördes 2 av deras 5 odlingar av en kraftig storm.

Men man har även orsakat sina egna problem. Två direktörer i bolaget sålde av aktier för 8 miljoner dollar dagarna innan man meddelade att bolaget tagit in finansieringar på 70 miljoner dollar.

Det ser tyvärr väldigt mörkt ut för bolaget och dess aktieägare i nuläget.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Aphria ser goda resultat i studie

För ungefär 13 månader sen så inledde Aphria en studie i Argentina. Målet var att testa cannabisolja effektivitet mot eldfast epilepsi.

Åtta av tio patienter upplevde att deras livskvalitet hade förbättrats och att de mådde avsevärt bättre.

Inte bara det utan i genomsnitt så försvann två tredjedelar av anfallen för flickor, spädbarn och ungdomar i studien. Två tredjedelar av deras dagliga attacker, borta!

Detta är en fantastisk nyhet för hela cannabismarknaden men kanske framförallt för patienter med eldfast epilepsi.

Det måste vara hemskt att ha epilepsi i Sverige och veta att läkemedel finns där ute i världen men att våra lagar gör det så krångligt som möjligt att få tag på rätt medicin. Skandal, svenska politiker, skandal.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Försvarsadvokater i New York pushar för legalisering

En grupp med försvarsadvokater har gått samman och uppmanar delstatens lagmakare att reformera cannabislagarna. Man har skrivit ett gemensamt brev för att föra fram sina åsikter och däri skriver man bland annat:

“This legislation ends broad-based marijuana prohibition and begins to meaningfully repair its harm, including by automatically expunging criminal records and directing investments to the  communities most impacted by the War on Drugs,”

Man har tidigare försökt att genomföra krav på reformer men då man inte kunde komma överens i tid så nekades förslaget av demokraterna.

Tänk att det skall krävas så oerhört mycket byråkrati för att få igenom något som befolkningen vill ha. Det är iallafall glädjande att se att eldsjälar där ute fortsätter kämpa för legaliseringar!

Källor / Läs Mer

Tack för att du läste ”Kanadas cannabisaktier”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.