Om jag bara fick köpa ett bolag inom marijuanasektorn

Jag får ofta frågan ”Om du bara kunde köpa ett bolag inom marijuanasektorn, vilket skulle du köpa då?”. Det är inte en lätt fråga att svara på utan att veta tidsaspekt, vilja till risk och liknande faktorer för investeringen. Faktum är att jag skulle ha svårt att bara välja ett bolag.

Det korta svaret på frågan om vilket bolag jag skulle investera i inom marijuanasektorn är Canopy Growth Corp.

Det långa svaret är att jag inte skulle vilja köpa endast ett bolag. Det passar inte min investeringsstrategi då jag gärna vill sprida riskerna och möjligheterna.

Varför skulle jag då välja Canopy Growth Corp? Jo för att bolaget har etablerat sig ordentligt inom marijuanasektorn. Man besitter en enorm erfarenhet och förståelse för hur sektorn fungerar och vad man ska fokusera på. Jag är imponerad av deras VD Bruce Linton och allt han åstadkommit hittills. Utöver det så gillar jag deras aggressiva expansion.

Fler än ett inom marijuanasektorn

Men som sagt, jag skulle inte vilja köpa endast ett bolag. Jag skulle vilja köpa minst fyra fem stycken. Med det sagt så tycker jag helt klart att det är bättre att köpa ett bolag än inget alls inom marijuanasektorn.

Bolag som jag skulle inkludera i min portfölj är bland annat:

  • Aphria
  • Aurora Cannabis
  • Canopy Growth Corp
  • Cronos
  • HEXO
  • James E. Wagner

Alla dessa bolag ser jag som långsiktiga aktier med god potential att ge en fin avkastning på investeringen. Bolagen har olika styrkor och svagheter. De tre första bolagen slåss om vem som ska bli marknadsledande men Aphria verkar tyvärr sacka efter där nuförtiden.

Cronos och HEXO ger en ordentlig utmaning till de mer etablerade bolagen samtidigt som James E. Wagner har, i mina ögon, en enorm potential på lång sikt.

Spacer

Diversifiera

Jag tror på att sprida risker och möjligheter. Just därför så skulle jag inte råda någon att bara köpa en enda aktie inom sektorn. Jag tror att man gör ett bättre beslut om man väljer att sprida sin investering inom marijuanasektorn mellan flera olika bolag.

Skulle ett bolag råka ut för en katastrof eller en hemskt dålig VD, som Namaste upplevde, och kursen falla totalt så skulle man, om man diversifierar, ändå ha flera andra starka bolag kvar att rida ut stormen med. Jag tycker helt enkelt inte att man ska lägga alla ägg i en och samma korg.

De gånger jag har gått emot min egen investeringsstrategi och faktiskt lagt alla ägg i en och samma korg så har det alltid förr eller senare visat sig vara riktigt, riktigt dåliga investeringar. Gå inte all-in, det är en läxa jag verkligen hoppas att jag har lärt mig nu.

Man sprider inte bara sina risker, man sprider också sina möjligheter. Ett av bolagen kanske får ett plötsligt uppköpserbjudande som man inte varit beredd på. Då kan man casha ut och köpa något mer eller behålla och njuta av en fin avkastning.

Så det är mer eller mindre mitt långa svar på frågan om att endast köpa ett bolag. Jag skulle inte vilja köpa endast ett, men måste jag så blir det Canopy Growth Corp.

Vilket bolag skulle du köpa om du bara fick köpa ett inom marijuanasektorn?


Testa CBD-olja och få 15% rabatt med koden”loveisthemessage”!
(affiliatelänk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.