Öppning för medicinsk cannabis i USA?

Donald Trump som chockade världen när han blev president i USA har tagit ett stort steg för att hjälpa den gröna revolutionen. Patienter i USA har nu rätt att prova olika sorters behandlingar för sina åkommor. Medicinsk cannabis är ett sätt som nu tillåts.

Samtidigt som Jeff Sessions försöker slå ned på cannabisindustrin så har president Donald Trump tagit ett kliv i en annan riktning.

Genom ”The right to try – act” så har patienter med allvarliga sjukdomar nu rätten att få prova medicinsk cannabis. Det här är väldigt stort eftersom att det kommer från högsta hönsen i USA.

Det här kan bli starten på en domino-effekt som tillslut leder till en federal legalisering av cannabis i USA. Det är inte helt oväntat att det händer men många är nog förvånade över att det händer så pass tidigt.

Frågan är om USA har sneglat på Kanada och sett hur pass mycket skattepengar som kommer att missas om man inte agerar.

Cannabislagarna i USA har länge varit väldigt komplicerade och jobbiga att manövrera runt för företag såväl som privatpersoner. Man har kunnat vara helt laglig sett till sin delstats lagar och regler men federalt sett så har man fortfarande agerat olagligt genom att arbeta eller bruka cannabis på olika sätt.

Om vi nu ser en helt annan approach till cannabis så finns det goda möjligheter för cannabismarknaden i USA. Det finns gott om bolag som kommer att lyfta stort tack vare nya regleringar.

Hur det hela slutar återstår att se men det här är ett stort steg i rätt riktning.

Än så länge så handlar förslaget just om att personer med dödliga sjukdomar ska ha rätt att prova alternativa behandlingar. Börjar vi se positiva resultat från bruk av medicinsk cannabis så kan det bli en snöboll som rullar vidare hela vägen till en federal legalisering.

Källa / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.