OrganiGrams Rapport Q2 2017 – Tuffa tider

OrganiGrams Rapport Q2

Idag så tänkte jag passa på att kika in OrganiGrams Rapport för Q2 2017. Kvartalsrapporten för bolaget släpptes igår. Det var en tuff period för OrganiGram eftersom att många produkter återkallades. Företaget fick ta mycket stryck när det uppdagdades att det hade använts bekämpningsmedel som ej var godkänt för att användas till medicinsk cannabis i deras process.

Det var aldrig tal om att det skulle vara farligt utan bara inte lika nyttigt, trots det så erbjöd OrganiGram sina kunder återköp vilket väl får ses som en fin sak att göra. Tyvärr så märktes det också i kvartalsrapporten som lämnade mycket att önska.

Siffrorna

OrganiGrams rapport för andra kvartalet blev alltså inte så bra som väntat pågrund av återkallningarna men det finns ändå lite siffror att kika på. Om inte annat så bara för att se hur oerhört snabbt dessa företag växer just nu. Ta det som en varning, många bolag kommer att övervärderas på denna marknad så det gäller att ha koll på vad man köper.

Eftersom att OrganiGram var tvungna att outsourca inköpen av cannabis så steg priset för deras kostnad/gram med 59% under perioden.

Q2 – 2017 Operating Metric Q2-2016
141,640 Grams Sold (Flower) 169,215
($581,169) Net Sales $1,425,466
n.m. Gross Margin % (excluding FV adjustment) 1 55%
($5,755,215) Net Profit $55,267
($4,714,824) Adjusted EBITDA2 (excluding FV adjustment) $64,199
($4,290,890) Cash Flow3 $116

Jämfört med samma kvartal år 2016 så sålde man färre gram nu vilket får ses som en katastrof, men det förklaras som sagt av återkallningen av produkterna. Därför så blir det svårt att säga varken bu eller bä. Företaget visar åtminstone upp en fin vinst men om vi ser en liknande minskning av antal gram sålda så kommer nästa rapport att resultera i en total slakt.

Om OrganiGram däremot har skött allting bra sedan misstaget med bekämpningsmedlet så kan nästa rapport visa det och då är det inte omöjligt att det bär iväg uppåt.

Övrigt

Desto roligare ser det ut på andra håll för bolaget. I OrganiGrams rapport så framgår det att man bland annat avslutade en affär på 40 miljoner amerikanska dollar för att finansiera sina satsningar inför legaliseringen som komma skall i Kanada. Man håller på att bygga ett produktionsflöde som kan ta fram ca 26,000 kg cannabis, årligen.

Bolaget planerar även att bygga en fabrik på ca. 1400 kvadratmeter för att tillverka och ta fram CBD-olja. En riktigt lovande satsning i mina ögon!

OrganiGram passade även på att köpa upp bolaget Trauma Healing Centers Incorporated (”THC”). Deras verksamhet gick ut på att specialisera sig på lösningar inom vården med medicinsk cannabis.

I dagsläget så säger jag avvakta och bevaka. Kan OrganiGram ta sig tillbaka efter misstaget med bekämpningsmedlet så är det attraktiva nivåer att handla på idag men risken mot rewarden känns hög.

Vad tyckte du om OrganiGrams Rapport och hur ser du på deras framtid?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.