Sammanfattning V. 23 – Grönt ljus för cannabis

Med ett ja som resultat i omröstningen så får vi nu hoppas att tilläggen och ändringarna hanteras skyndsamt. Senaten har som mål att lösa cannabisfrågan innan man tar semester över sommaren vilket talar för en snabb lösning. Vi får se om man man lyckas uppnå sitt mål.

Cannabisaktierna

Röstningen gick vår väg och reaktionen var som väntat väldigt positiv. Många frågade sig däremot hur det kom sig att kurserna inte gick spikrakt uppåt vilket får förklaras med att många sålde ut sig och tog hem vinster när beskedet väl kommit.

Inga konstigheter för den som inte är långsiktig. Vi öppnade på rött men slutade faktiskt på blått för Canopy dagen efter omröstningen och det bådar väl för nästkommande vecka. Det är inte omöjligt att vi ser ett par röda dagar men allt som allt så tror jag på att vi slutar på blått nästa vecka också.

Så fort alla tillägg och ändringar är färdiga och godkänd av bägge house of commons och senaten så kan lagförslaget äntligen godkännas och börja gälla. Efter det så räknar man med att det tar cirka 8 till 12 veckor för att implementera allting.

Sen så kan vi börja se fram emot kvartalsrapporterna som ska ge svar på hur försäljningen går. Jag har länge påtalat hur viktigt det är att köpa bolag med låg produktionskostnad. Det tror jag kommer att bli avgörande fram över när konkurrensen blir hårdare och hårdare.

Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisaktierna v 23

Cannabisportföljen förra veckan:

cannabisaktierna v 22

Kryptovaluta

Bitcoins kurs går i sidled, positivt om den lyckas hålla sig där för vidare uppgång men går den ned under 7000 dollar så kan det bli röda dagar.

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

Smartgroups nyemission är nu öppen för allmänheten! Gå in och bli medlem kostnadsfritt för att ta del av utbudet.

Läs mer om Pepins

P2Plån

Portföljerna rullar på hos Mintos! Jag har ju tre portföljer där med konton som är så kallade autoinvestkonton som sköter sig själva.

Jag har nu också ett autoinvestkonto hos Bondora som jag börjat utvärdera för att se hur deras tjänst och hemsida fungerar.

Genom den här länken kan du hitta flera olika plattformar att investera i P2P-lån via. Det är aldrig fel att sprida riskerna, oavsett vad man investerar i! Fast Invest är en ny plattform som du kan hitta i listan som länkas ovan.

Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 23 – Grönt ljus för cannabis”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.