Ser mörkt ut för Aurora Cannabis

Igår så släpptes två nyheter som jag tolkar som extremt negativa för Aurora Cannabis. Deras COO Cam Battley har lämnat sin tjänst och skall istället fokusera på Medreleafs arbete i Australien. Samt att en insider valde att sälja en stor del av sitt innehav.

Cam Battley har arbetat hos Aurora Cannabis sedan 2016 och han har synts en hel del i media.

Nu har han klivit ned från rollen som COO och ska alltså fokusera på Medreleaf där Aurora Cannabis äger 10% av företaget och 50% av rösterna.

Enligt bolaget själva så har han varit väldigt viktig för den international expansionen, vilket gör det lite underligt att han kliver ned just nu.

Terry Booth som är VD för Aurora sade följande om Cam Battley:

”Our roots run deep, and Cam has been an integral part of the development, growth and expansion of Aurora,”

”We are grateful for Cam’s leadership and passion over his many years with Aurora.  I am sure Cam will be successful as he moves on to tackle Australia.”

Om han nu är en så pass viktig kugge i maskineriet, varför förpassa honom till Australien? Den här nyheten kommer bara cirka en vecka efter att analytiker påtalat att Aurora har enorma finansiella problem.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Insider sålde

I samband med nyheten om att Cam har klivit av rollen som COO så sålde rapporterades ett insidersälj också in. Att en insider plötsligt bestämmer sig för att avyttra runt 60% av sitt innehav ser inte positivt ut alls.

Oavsett vad anledningen till hans försäljning är så är hans timing väldigt dålig. Det är svårt att tro att han inte visste om att Cam Battley skulle kliva ned.

Analyserna om att Aurora Cannabis är på väg mot ett aktievärde på 0 dollar som jag tog upp i ett tidigare inlägg verkar ha fått folk att agera.

Aurora Cannabis är det av svenskar mest ägda cannabisbolaget i Kanada, sett till antalet aktieägare på Avanza. Tyvärr så ser det mörkt ut för bolaget just nu och således även för dess aktieägare.

Hur allting skall arta sig återstår att se men just nu så verkar Aurora Cannabis ha satsat för stort och för hårt för sitt eget bästa. Jag hoppas att bolaget kan vända utvecklingen, främst för aktieägarnas skull.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

1 thoughts on “Ser mörkt ut för Aurora Cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.