Starbucks VD säger nej till cannabis för tillfället

Starbucks är ett gigantiskt företag och det har förekommit rykten om att man skall börja med CBD-drycker. Det har tisslats och tasslats så mycket om det att deras VD nu gått ut med ett pressmeddelande om man just nu säger nej till cannabis.

Ett nej till cannabis för tillfället från VD:n, Kevin Johnson, betyder dock inte att man inte kommer att lansera CBD-produkter längre fram.

Massor med caféer i USA säljer redan lattes med CBD-olja. Därav så har det börjat ryktas om att Starbucks kanske ska ge sig in i matchen. Men i fredags så meddelade Kevin i ett program av CNBC följande:

”We’re going to keep watching this, but right now, it’s not on the road map,”

Istället så kommer bolaget att fortsätta fokusera på andra innovationer i stil med Nitro Cold Brew. Produkterna verkar gå hem hos kunderna eftersom att bolaget levererade ett högre än väntat resultat för inkomst och tillväxt.

Även om det är lite tråkigt att bolaget just nu säger nej till cannabis så tycker jag att formuleringen är intressant. Man stänger absolut inte dörren till produkter som skulle kunna innehålla CBD-olja. Allt man egentligen säger är att fokusen inte ligger där just nu.

Starbucks VD säger nej till cannabis för tillfället

Ingen vet ju vad som komma skall och skulle ett sånt massivt bolag som Starbucks ge sig in i leken så skulle det definitivt ge sektorn ännu mer publicitet.

Inte bara det, utan man skulle säkerligen nå ut till en stor mängd nya människor som inte intresserat sig för CBD-olja innan. Så vi får vänta och se vad som händer, men många stora dryckesföretag verkar åtminstone ha ögonen på sektorn.

Det är inte särskilt konstigt med tanke på i vilken takt som sektorn håller på att växa fram. Kriget mot drogerna är över, världen har förstått det och sakta men säkert så ser vi en ny syn på cannabis och relaterade produkter växa fram.

Personligen så har jag aldrig gillat smaken av kaffe men en CBD-latte kanske vore något att pigga upp sig med på morgonen?


Med rabattkoden ”loveisthemessage” får du 15% rabatt på CBD-olja och övriga hampaprodukter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.