Stenocare expanderar till Irland

Cannabisbolaget Stenocare, som är listade på den danska börsen, expanderar till Irland med sitt nya helägda dotterbolag Stenocare Ireland Ltd, har ansökt om att få sina produkter godkända för försäljning i Irland och inväntar svar från Irish Health Products Regulatory Authority.

Än så länge så vet vi ingenting om när det kan komma att bli färdigt men ett positivt besked skulle innebära en stor framgång för Stenocare eftersom att man får tillgång till ännu en marknad. Deras produkter med innehåller CBD, THC eller en blandning av både och.

Beskedet togs emot med glädje och börsen har handlat upp aktiens kurs cirka 12 procent sedan beskedet kom ut i skrivande stund. Att Stenocare expanderar till Irland är inte bara bra för bolaget, det är bra för hela legaliseringsrörelsen eftersom att det ger exponering och publicitet till cannabis.

Den första januari 2018 så beslutade danska parlamentet att inleda ett fyraårigt pilotprogram. Programmet gav läkare i Danmark möjligheten att skriva ut medicinsk cannabis. Ett stort steg framåt för Danmark och för Skandinavien.

Stenocare är det första bolaget inom medicinsk cannabis som har noteras i Europa så sådana här nyheter drar säkerligen mångas ögon åt sig.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Stenocare expanderar till Irland

Förra veckan så inledde även Irland ett pilotprogram för cannabis, deras kommer att pågå i fem år. Patienter i Irland kommer tack vare pilotprogrammet att få tillgång till medicinsk cannabis för vissa åkommor, sjukdomar och andra besvär så som MS, epilepsi, kemoterapi, illamående med mera.

Tack vare det så kommer även bolag vars produkter uppnår deras krav att bli tillgängliga på marknaden i Irland. Arbetat med att ta fram deras nya program påbörjades redan för två år sedan och nu blir det äntligen verklighet.

Thomas Skovlund Schnegelsberg som är VD för bolaget säger följande om att Stenocare expanderar till Irland:

”We have been following the debate of legalizing medical cannabis in Ireland, and find the five-year pilot programme has several similarities to the setup in our Danish home market. We are thrilled to be among the first suppliers to join the Irish pilot programme. We will work hard to hopefully soon be able to supply products that benefit the quality of life for Irish patients”.

Project Phoenix

Det här steget utanför Danmark är en del av Stenocares ”Project Phoenix” som presenterades i deras IPO. Det är namnet på planen för att etablera sig utanför den inhemska marknaden och ta steget ut i Europa. Irland blir det första steget och vem vad vad som väntar längre fram.

Läs mer om att Investera i Cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.