Sverige halkar efter i Skandinavien

Nu är det slut på skämten om dumma norrmän för nu är det Sverige som framstår som dummast i Skandinavien. Vi är det enda landet kvar i norden som hävdar att ”knark är knark” och försöker bestraffa missbrukare istället för att erbjuda vård.

Hela problemet kan egentligen summeras rätt så enkelt i en enda mening. Det här är ett citat från Norges hälsominister Bernt Høie som sammanfattar situationen galant:

”Samhället ska inte straffa sjuka människor. Det är ett grundläggande fel”

Men inte i Sverige inte. Här är det ju som Annie Lööf påpekade ”förbjudet enligt lag att vara kriminell”. Och om det är någon som är kriminell så måste det ju vara personen med en joint i handen. Eller?

Sveriges förlegade syn på bruk och missbruk av olika droger och preparat gör att vi faller efter övriga länder i Skandinavien. Vi kommer att gå miste om viktig forskning, oerhört många jobbmöjligheter, enorma skatteintäkter och mycket mer än så.

Vad har vi att visa upp för det? Jo Sverige kan stolt säga att vi har flest missbrukare som dör per capita i hela EU samt att vi fortsatt värnar om den svarta marknaden så att kriminella gäng har en inkomst och en anledning att skjuta varandra.

Är det inte nog snart? När ska vi nå den gränsen där vi säger att nu får det f¤n räcka, nu tar vi tag i det här! Sverige behöver verkligen en hälsoreform och det gäller då inte bara cannabis utan många aspekter av vården.

Inte bara det utan även så behöver polisen varje resurs som man kan få tag på. Så istället för att jaga tonåringar som röker gräs så kanske vi ska erbjuda objektiv information, behandlingar och stöd? Då slipper vi förlora människoliv för att få in ett par böter till.

Vad har vi för ursäkter kvar att skydda vårat förargliga beteende med? Hur många länder i världen ska legalisera eller avkriminalisera innan våra styrande politiker vågar erkänna att man har haft fel?

Vi behöver ett stort uppror och en stor förändring och det snabbt!

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.