Tre Cannabisaktier Att Bevaka Samt Pris VS Värde

Jag får fler och fler frågor om vilka bolag som jag tycker att man ska köpa på cannabismarknaden. Eftersom att marknaden är så pass volatil så är det inte det lättaste att ge köptips. Jag säger därför hellre att du ska bevaka tre bolag. Sen vill jag även poängtera en stor tankevurpa som många verkar göra.

Kort och gott så skulle jag råda alla som är intresserade av den här marknaden att sansa sig lite. Många verkar fokusera på att sitta och jaga bolag som kostar ören för att hoppas på en explosiv uppgång vid någon nyhet som kanske aldrig kommer.

Visst kan det gå bra, men det kan också gå dåligt. Man bör vara medveten om risken gentemot rewarden om man kör på den taktiken, vilket jag hoppas att man är.

Något som förvånar mig är att jag ofta ser portföljer som inte innehåller giganterna. Giganterna på marknaden just nu tycker jag verkligen att du ska bevaka. Vilka bolag talar jag om? Jo Aurora Cannabis Inc, Aphria Inc och WEED (Tidigare Canopy Growth Corp).

Varför just Aurora, Aphria och WEED? Jo för att de bolagen är redan väl etablerade på marknaden och har visat att man har god potential att sno åt sig stora bitar av kakan.

Kortsiktigt är det svårt att sia om mycket på den här volatila marknaden. Men på lång sikt så känns de här tre bolagen som givna innehav i en portfölj och alla bör enligt mig bevaka bolagen.

Jag har själv tidigare jagat ören och väntat på köplägen men sen jag kom jag till underfund med att jag satsar långsiktigt och att bolagen fortsätter kriga på starkt så det var lika bra att ta plats.

Aphria Inc

Aphria Inc har bland den lägsta produktionskostnaden av alla bolagen i Kanada. Det är otroligt viktigt för framtiden om det blir så att bolagen behöver börja prispressa mot varandra. Det säger sig självt tycker jag att om det blir ett överflöd av cannabis på marknaden, vilket inte spås hända förrän 2019-2022 någon gång. Så kan Aphria pressa sina priser för att utmana konkurrenterna.

Inte bara det men fram tills dess så kan man även tjäna mer per sålt gram än övriga bolag, förutsatt att man säljer till samma pris. Det är aldrig fel!

Aurora Cannabis Inc

Bolaget har fått väldigt mycket publicitet på sista tiden och kursen har gått som en riktig raket. Det är mycket tack vare att man inlett ett försök till en hostile takeover av CanniMed Therapeutics Inc. Just nu så ser det ut som om att det faktiskt kommer att lyckas. MEN det är inte färdigt än och om deras takeover skulle misslyckas så är det väldigt sannolikt, tror jag, att kursen kommer ta mycket stryk.

CanniMed Therapeutics Inc slåss för sitt liv och gör allt för att inte bli uppköpta men det ser just nu ut, tycker jag, som om att det kommer att gå igenom. Vi får helt enkelt vänta och se. Faktum är att det är hög risk att inneha aktien just nu då inköpet av CMED är mer eller mindre redan in-prisat och förväntat. Så om dealen går igenom drar kursen möjligtvis inte iväg mycket men om det inte går igenom så kan den säkerligen tappa mycket mark.

WEED

Tidigare Canopy Growth Corp är giganternas gigant på marknaden. Med Bruce Linton vid rodret så har man onekligen etablerat sig starkt på marknaden och man går från klarhet till klarhet.

Något som verkligen imponerar på mig är att man arbetar så hårt med att expandera inte bara inom Kanada utan  också i övriga delar av världen. Nyligen släppte man bomben om att man ska öppna en stor fabrik i Danmark.

Bolaget är störst av en anledning och jag tror att man i WEED ser ett nytt Google eller Amazon på uppgång på en ny marknad. Jag kan givetvis ha fel och jag vill inte låta som vissa haussetomtar där ute på nätet men jag tänker behålla WEED länge.

Något som får många att inte köpa WEED har att göra med tankevurpan som jag också tänker ta upp.

Tankevurpan pris vs värde

Jag läste ett tips om att man skulle köpa Aurora Cannabis Inc istället för WEED eftersom att ”Aurora är billigare”. Det blev en massiv facepalm på den med tanke på risken i Aurora just nu.

Folk som är nya på aktiemarknaden tenderar att stirra sig blinda på priset utan att förstå att det är värdet man ska leta efter. En aktie vars kurs är 0.1 kr är förmodligen betydligt dyrare än en aktie som är värd 300 kr när man kikar på det underliggande värdet.

Visst kan WEED se dyr ut för att du får färre aktier för samma pengar men tänk för guds skull på att bolaget är värt mer av en anledning. Man gör saker och ting rätt och har gjort det längre än resten av bolagen.

Folk som tipsar dig om ”billiga aktier” och som då bara tittat på själva aktiekursen är i mina ögon folk som inte förstår ett skvatt om vad de pratar om.

Långsiktigt

Mitt bästa råd till alla som vill in i den här marknaden är att satsa långsiktigt. Vi är snart knappt ett halvår från legaliseringen och den är bara början.

Givetvis så tar du dina egna beslut och du väljer själv vilken risk vs reward som du vill ta. Men frågar du mig så råder jag dig att bevaka dessa bolagen. Som det ser ut just nu så kommer min portfölj inte att vara utan någon av de tre giganterna och jag kommer att fortsätta fylla på ju mer jag kan i just de 3 stora.

Läs Mer om att Investera i Cannabis och se min Portfölj Här

Disclaimer: Jag äger aktier i alla bolagen som jag nämnt i inlägget. Det här är endast mina tankar och åsikter. Alla köper och säljer på egen hand. Handel i värdepapper är riskfyllt och man kan förlora alla sina pengar. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

1 thought on “Tre Cannabisaktier Att Bevaka Samt Pris VS Värde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.