Trulieve expanderar efter stark rapport

Floridabaserade cannabisföretaget Trulieve lämnade nyligen en stark rapport som visade fin tillväxt. Idag så annonserade man i ett pressmeddelande att man ska köpa mark för att odla cannabis på. En härlig nyhet för aktieägarna kan jag tänka mig.

Visst får man ha i åtanke att det tar lång tid från att man köper marken tills att man börjar skörda ifrån odlingarna där. Först ska tillstånd och licenser lösas, personal skall anställas, avtal skall slutas, växthuset med allt vad det innebär och behöver ska byggas upp och så vidare.

Ändå så är det väl bland den bästa nyheten man kan få ifrån sitt bolag? ”Det går så pass bra att vi ska expandera”. Jag förväntar mig att många blir glada över det här pressmeddelandet.

Marken man ska köpa täcker en yta på cirka 343 000 kvadratmeter. Det finns plats för ett riktigt stort växthus! Växthuset planeras bli cirka 70 000 kvadratmeter stort till att börja med och det kommer att byggas i olika etapper.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Totalt så väntas projektet skapa cirka 300 job i Jefferson County, Florida. Ett plus för Trulieve är att den nya marken ligger nära deras verksamhet i Midway, Florida. Det gör det enklare och billigare att transportera material, verktyg, produkt och så vidare.

Kim Rivers är VD för Trulieve och hon kommenterade följande:

”Trulieve’s need for additional cultivation is being met with this new facility. The new site will supply us with additional product allowing us to meet the growing demands of Florida’s patients at a relatively low cost.” ”We are excited to implement these new techniques and experience the enhancements and efficiencies these new methods will bring to our cultivation capabilities.”

Personligen så tycker jag att det ser ut som ett bra val av företaget att placera den nya marken nära den som redan används. Expansion är nästan alltid tilltalande men det gäller att den görs rätt också annars blir det bara pannkaka av det hela.


Annons

Spara med hög sparränta hos ViaSpar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.