Trulieve visar ökande inkomst i kvartalsrapporten

Det är som sagt rapportdags på cannabismarknaden och många bolag har lämnat eller ska lämna rapport nu i augusti. Trulieve är ett amerikanskt cannabisbolag som är baserade i Florida. Deras rapport visade på ökade inkomster och positivt resultat.

Det är bolagets andra kvartalsrapport för räkenskapsåret 2019 som man lämnat till marknaden och det ser ut att gå bra för bolaget. Inkomsten ökade med 30% mot förra kvartalet och landade på 57.9 miljoner dollar.

Resultatet efter skatt blev 31.6 miljoner dollar, en stark ökning jämfört med förra kvartalet då man gick plus 19 miljoner dollar. Antalet patienter ökade med 19%  och man hade den 30:e juni över 181 000 patienter.

Av alla produkter man säljer så stod torkad cannabis för rökning för 50% av försäljningen, förra kvartalet stod det för 30% av försäljningen.

Tre nya apotek betyder att man nu har 29 stycken aktiva och öppna apotek i Florida där man säljer sina produkter. Man förvärvade även bolaget The Healing Center under kvartalets gång.

Det är mer eller mindre höjdpunkterna ur deras rapport. Bolagets VD Kim Rivers var givetvis nöjd med resultatet:

”Our strong financial results for the quarter combined with our operational and foundational evolution illustrates that Trulieve is not just a cannabis company, but an organization that possess the key fundamentals expected of leading companies across all industries,” ”By continuing to focus on operational efficiencies, maintaining sound financial discipline, and leveraging our strong brand awareness and patient loyalty within current markets and in future expansion initiatives, we expect our efforts to translate to new strong results throughout the remainder of 2019.”

spacer

Tankar om rapporten

Jag tycker att rapporten ser väldigt bra ut för ett bolag som hittills bara är aktiva inom en delstat. Man går redan med vinst och den ökar, antalet patienter ökar och med tanke på att rökbar cannabis står för så stor del av försäljningen nu så finns det möjligtvis utrymme för att sälja mer oljor och liknande, dyrare, produkter.

Med tanke på rapporten så är det möjligen ett starkt bolag att satsa på i USA inför en federal legalisering som förhoppningsvis ska komma. Se inte det här som en köprek, jag har inte läst in mig om bolaget nyligen men rapporten fångade mitt intresse och jag har tidigare ägt aktier i bolaget men gör det inte i dagsläget.

Källa:

Vad tycker du om rapporten? Kommentera och berätta och gilla/dela gärna inlägget! Tack för att du läste!

Källa:

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Cashback

Få mer pengar att investera för istället för att ge bort pengarna i onödan! Läs mer om cashback i Det Här Inlägget eller i Den Här Facebook-gruppen!

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x