Två kändisar arbetar med Canopy Growth Corp

nordicoil

Vad har Martha Stewart och Seth Rogen gemensamt? Säkerligen en hel del, men framförallt ett intresse för cannabis. Men varför är det viktigt att två kändisar arbetar med Canopy Growth Corp? Det skapar debatt och debatten i sin tur brukar leda till åtgärder.

Att kändisar i USA tar upp ämnet och väcker debatt tror jag bara är bra. Ju mer det pratas om cannabis desto bättre, inte bara inför valet.

När ämnet tas upp i media så är det svårt att inte lyfta fram delstater som legaliserat medicinskt eller rekreationsbruk av cannabis. Detta i sin tur lär få invånare att fundera över varför inte ens egen delstat tar vara på det?

Varför inte skapa jobb, ta bort kriminellas intäkter och ge sjuka rätt medicin för, när det uppenbarligen går att göra. I takt med att allt fler delstater reformerar cannabislagarna så ökar pressen på andra delstater.

Det skall till exempel bli väldigt intressant att se hur det går i området runt New York om man väljer att legalisera cannabis. Detta går att skriva spaltmeter om men jag skall försöka hålla mig till ämnet.

Så låt oss se, varför det är viktigt att två kändisar arbetar med Canopy Growth Corp just nu.

spacer

Två kändisar arbetar med Canopy Growth Corp

Att Seth Rogen är en storkonsument av cannabis förvånar nog ingen som vet vem han är. Skådespelaren som varit med i flera stora filmer,bland annat Superbad och Pineapple Express, propagerar ofta för cannabis.

Han gick nyligen ut i media och slog ytterligare ett slag för cannabisens vara eller inte vara. Främst så menar han att stigmat kring cannabisbruk måste tonas ned. Bland annat så sade han då att:

”I smoke weed all day and every day and have for 20 years. For me, it’s like glasses or shoes. It’s something I need to navigate my life,”

”People have tried to make me feel shame about it over the years or have tried to make me seem like I’m weak or stupid for integrating it so completely into my life, but I’m almost 40 now, I’m married, I have a good job and I have just found that none of the stigmas I was told to be true are true.”

Seth menar att trots att Kanada legaliserade cannabis för över två år sedan så finns stigmat kvar. Det är något som han verkligen vill ändra på. Och det vill han göra med hjälp av Canopy Growth Corp.

Seth samarbetar med Canopy

Han, Seth Rogen, och Evan Goldberg har i samarbete med Canopy tagit fram en cannabisdryck. Det är en dryck med citronsmak som innehåller cannabis som går under namnet ”Houseplant”.

Deras mål är att få cannabisdrycker lika socialt accepterade som alkoholdrycker. Produkten lanserades redan i maj i år.

Men det finns ett problem, och det är den illegala marknaden i Kanada. Legaliseringen har inte slagit ut den i samma takt som man hade tänkt och hoppats på.

Något som Seth och Evan ämnar att ändra på:

”The beer industry has been enabled to thrive in a way that the cannabis industry has not right now and until they are the same, the black market will continue to thrive.”

Seth Rogen hoppas nu tack vare sitt kändisskap kunna snabba på processen med att konkurrera ut den illegala marknaden. Förhoppningsvis så går det bra då det är välbehövligt.

Den svarta marknaden i Kanada är en stor käpp i hjulet och konkurrerar man inte ut den ordentligt så förlorar bolagen stora intäkter.

Källa: ctvnews.ca

spacer

Martha Stewart och CBD-produkter

Det är inte bara Seth Rogen som är ute och propsar för cannabisprodukter just nu. Utan även den hemkäre matlagerskan och mångsysslaren Martha Stewart är med på samma spår.

Hon arbetar också i samarbete med just Canopy Growth Corp, men produkterna i hennes varumärke är CBD-produkter.

CBD-marknaden är väldigt stjärnspäckad i USA. Andra kändisar som lanserat produkter inom sektorn är bland annat Tommy Chong, Kristen Bell, Magic Johnson och Gwyneth Paltrow.

Genom att samarbeta med kändisar så hoppas företag att nå ut till allt fler kunder. Tack vare det bekanta ansiktet som man förmodligen känner förtroende för eller uppskattar så blir marknadsföringen mer personlig.

Tuff marknad

Just CBD-marknaden i USA är, om jag har förstått det rätt, väldigt mättad med olika bolag och produkter. Så man lär behöva något särskilt för att särskilja sig ifrån konkurrenterna.

Men alla är inte så säkra på det är värt besväret att blanda in kändisar i marknadsföringen. Bethany Gomez hos firman Brightfield menar att det inte är något garanterat recept för framgång:

“Hiring a celebrity can drive awareness, so it’s viewed as a quick win,” . “But it’s an expensive deal for brands, and overall the results are fairly mixed.”

”CBD makers that align with well-known personalities can give themselves “a headline, a lift in the short term” “Celebrities haven’t been game-changing for the [CBD] industry.”

Faktum är att inget av de topp 20 säljande CBD-märkena har något samarbete med en kändis.

Jag tror ändå att Canopy Growth Corp är någonting på spåren med att man samarbetar med just Martha Stewart. Hon är ett väldigt hemkärt och bekant ansikte för många människor.

Framförallt människor i grupper som kanske annars aldrig hade provat på CBD. Så jag hoppas och tror att det är en satsning som går bra, men CBD-marknaden är som sagt väldigt, väldigt tuff just nu.

Källa: adweek.com

spacer

Kom ihåg att du kan diskutera gröna investeringar på Facebook i gruppen ”Gröna Aktier och Fonder”.

Tack för att du läste inlägget! Jag hoppas att du har haft en riktigt trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.