Två Tillskott i Portföljen med Cannabisaktier

Idag så tänkte jag belysa två företag som jag valt att köpa in i portföljen med cannabisaktier. Samtidigt så vill jag uppmana alla att läsa på ordentligt om bolagen man köper. Att köpa något som någon annan tipsar om utan att ens läsa på om det själv är inte hållbart i längden. 

Disclaimer: Det här är bara mina egna tankar och åsikter, alla handlar på egen risk och man tar sina egna beslut. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Jag äger aktier i bägge bolagen som nämns i inlägget.

XXII

Det första bolaget som jag ska ta upp varken odlar eller säljer cannabis. Det är även noterat i USA till skillnad från mina övriga innehav i cannabisportföljen som är listade i Kanada.

Vad gör XXII då? Jo man arbetar med bioteknologi för växter med fokus på att minimera skadan och riskerna med cigarettrökning samt med forskning kring hampa och cannabis.

FDA, U.S. Food and Drug Administration, arbetar just nu hårt med att revolutionera tobaksindustrin till det bättre. Man planerar att genom lagar tvinga fram minskningar i nikotinnivåerna för att förbättra folkhälsan vilket kommer att spara miljarder i hälsovårdskostnader.

XXII meddelade i slutet på juli att man lyckats ta fram tobak som klarar de nya och lägre kraven på nikotin. Under tredje kvartalet i år så ökade intäkterna till ungefär 4.5 miljoner amerikanska dollar. En ökning med 46.3% jämfört med samma kvartal 2016 och den högsta inkomsten för ett kvartal i företagets historia.

Helårsprognosen ligger på 16 miljoner amerikanska dollar vilket skulle bli ett nytt rekord för företaget. Något som i mina ögon är ännu mer intressant är att man har cirka 65 miljoner dollar i kapital. Det finns alltså gott om pengar till forskning och eventuella uppköp samtidigt som man inte behöver ta in nytt kapital genom till exempel utspädning av aktien.

I mina ögon är det intressant och just det faktum att regeringen är inblandade kan betyda att stora pengar finns att håva in för företaget. Plus att när cannabis blir lagligt på fler och fler platser så kommer fokusen hamna mer och mer på att blanda ut det med mindre skadlig tobak för den som röker det på så vis. Jag har tagit in bolaget i min portföljen med cannabisaktier. Kom ihåg att läsa på ordentligt om bolaget.

Källor/Läs mer om XXII:

Delivra

Bolaget grundades 2007 av Dr. Joseph Gabriele. Delivra tar fram produkter som botar smärta och andra åkommor, främst genom krämer.

Delivra är ett hyfsat okänt bolag på marknaden för cannabis. Man fokuserar mestadels på läkemedelssidan men man har också tagit sig in i sektorn genom att arbeta med cannabisbaserad terapi. Man är partners med inga mindre än Canopy Growth Corp (Weed) och man har många produkter i pipelinen.

Man har redan två bästsäljande produkter i sin portfölj som säljs på platser som Walmart, Shoppers Drug Mart och Rexall.

Inte bara det utan till skillnad från nästan varje bolag förutom i princip Aphria på denna marknad så visar man redan blåa siffror i rapporterna. Man håller just nu på att skära ned på kostnaderna samtidigt som man fortsätter att växa, ingen dålig kombination.

Såhär uttalade sig deras VD i deras förra kvartalsrapport:

”We delivered another solid quarter driven by increased sales of our flagship pain and nerve products and our team’s disciplined focus on cost efficiencies. With increased sales, strong margins, and a robust consumer and pharmaceutical portfolio, Delivra has built a platform to grow both our consumer and pharmaceutical businesses,” said Dr. Joseph Gabriele, CEO of Delivra. ”We believe there is significant opportunity for further growth of our OTC portfolio in Canada and will continue to focus on driving revenue and optimizing profitability through strong marketing and advertising programs. Our proprietary transdermal platform provides an additional opportunity for revenue growth within our pharmaceutical portfolio, specifically for diabetic wound healing.”

Något som i mina ögon får det att vattnas lite i munnen är att deras marknadsvärde endast ligger på 20 kanadensiska dollar. Det finns med andra ord gott om utrymme OM man gör saker och ting rätt. Jag köpte in bolaget i min portföljen med cannabisaktier. Kom ihåg att läsa på så mycket du bara kan om ett bolag Innan du köper.

Källor/Läs Mer om Delivra:

Vill passa på att uppmana till försiktighet

Det är lätt att bli fartblind när man ser hur mycket innehaven i portföljen med cannabisaktier ökar. Jag ser att fler och fler i bland annat Facebook-gruppen Gröna Aktier och Fonder köper mer och läser mindre. I mina ögon så är det inte hållbart i längden. Vill du tjäna pengar så är det viktigt att du gör din egen efterforskning och själv väljer bolag att köpa.

Visst är det absolut aldrig fel att dela kunskap och tankar om saker och ting men att ”köpa något bara för att X sade att det var bra” kommer förmodligen leda till en tuff smäll förr eller senare.

Cannabismarknaden är i tillväxtfas och det kan gott och väl liknas med IT-boomen eller vilda västern. Alla bolag på marknaden är inte bra och alla kommer inte att överleva eller kunna leverera. Din största tillgång och hjälpreda är information. Läs, läs och läs!

Du kanske har sett att man nu kan få Pushnotiser via sidan, det är inte spam utan det är bara att du får ett pling i webbläsaren/mobilen när ett inlägg på sidan publiceras. Det kan ju vara bra om man vill hinna läsa in sig i sådana här tips så snart som möjligt.


Sist men inte minst, tack för att du läste ”Två tillskott i portföljen med cannabisaktier” och ha det gött!

2 thoughts on “Två Tillskott i Portföljen med Cannabisaktier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.