Undervärderat cannabisbolag med god potential på lång sikt

Notis: Sedan det här inlägget skrevs så har jag sålt av innehavet sedan ett i mina ögon oseriöst drag som du kan läsa mer om Genom att klicka här.

Det har blivit fler och fler innehav i min portfölj med cannabisaktier. Det är tack vare min taktik med att behålla ett par ”gratis”-aktier i bolagen som jag tar hem vinst i. Ett bolag som jag däremot tänker hålla länge trots att det just nu inte är ett av toppbolagen är Invictus MD Strategies Corp (Invictus).

Invictus äger helt och hållet eller delvis ett flertal olika bolag inom sektorn för medicinsk cannabis. Här är en översikt över bolagen:

Acreage Pharms

Invictus äger bolaget Acreage Pharms som ligger i Väst-centrala Alberta. Där har man i dagsläget två fastigheter som producerar cannabis på sammanlagt cirka 3700 kvadratmeter. Man har planer på att utöka byggnaderna och produktionskapaciteten.

Man äger mark på cirka 607 000 kvadratmeter, det finns med andra ord gott om plats att bygga större fabriker på.

En av sakerna som gör Invictus till ett potentiellt bra köp är att man väntar på en licens för försäljning av cannabis för Acres Pharms. Det är givetvis också en av riskerna, får man inte licensen så kan det bli surt.

Just nu så har man en produktionskapacitet på 5000 kg cannabis per år. Man har som mål att i september 2019 utöka den produktionskapaciteten till 56 000 kg per år.

Man utvecklar sin kapacitet steg för steg, just nu så är man på steg 2 av 5.

AB Laboratories Inc.

Invictus äger också 50% av AB Laboratories Inc. Deras fastigheter ligger i Ontario och har i dagsläget en produktionskapacitet på 900 kg per år.

AB Laboratories Inc har redan sina licenser färdiga och man är i full färd med att utöka sin kapacitet. Utökningen är färdigfinansierad och när den är klar så har man cirka produktionskapacitet nog att framställa 4-5000 kg cannabis per år.

AB Ventures Inc.

Ab Ventures Inc ägs till 33% av Invictus och är just nu i startgroparna för sitt projekt som Ab Labs också är delaktiga i.

I maj 2017 så köpte man mark på cirka 404 000 kvadratmeter som ska användas till att framställa cannabis. Här så väntar man också på att få licenserna färdiga men bygget är påbörjat.

Steg 1 är finansierat och väntas producera cirka 2100 kg cannabis per år. När steg 2 är färdigt så siktar man på att producera 8400 kg cannabis per år.

 

Future Harvest

Future Harvest finnes i Kelowna, British Columbia, och skiljer sig från övriga bolag. Invictus äger 82.5 procent av bolaget.

Det som gör Future Harvest annorlunda, och väldigt intressant i mina ögon, är att man tar fram produkter för odling av cannabis. Man fokuserar på att ta fram hydroponics-system och gödningsmedel som ska gynna jord och plantor på bästa möjliga sätt.

Man har fått positiv respons från Washington Agricultural Boards som anmärkte på att Future Harvest:s gödningsmedel innehåller lägre halter av metall än sina konkurrenter.

Översikt, extrahering och oljor

När alla stadier är färdiga för alla projekten och bolagen så väntas man producera cirka 67 000 kg cannabis per år. Det arbetet förväntas vara färdigt i september 2019, man får räkna bort 3500 kg per år från Ab Ventures som ännu väntar på licenser.

Översikt över Invictus nuvarande och planerade produktionskapacitet.

Översikt över Invictus nuvarande och planerade produktionskapacitet.

Man har också införskaffat ett system för extrahering av oljor som använder olika temperaturer och tryck för att utvinna oljan ur cannabis. Man använder ingen gas eller bensin och får på så sätt en renare produkt samtidigt som framställningen inte är miljöfarlig.

Risk/Reward

Invictus är i dagsläget värderat till ca 150 miljoner dollar. Det finns med andra ord gott om utrymme att växa till sig om allting går enligt planerna.

Varför anser jag att Invictus är undervärderat? Jo för att man redan har kommit igång och kommer att ha produkter redo till legaliseringen. Man har också ambitiösa expansionsplaner men ändå så är marknadsvärdet i förhållande till andra bolag relativt lågt.

I listan med ”färdig produkt per företag inför legaliseringen” som jag skrev om tidigare så hamnade Invictus på nionde plats då man väntas ha ca 6000 kg cannabis redo inför legaliseringen.

Mer än t.ex Emerald Health Therapeutics Inc som just nu ligger på 610 miljoner dollar i marknadsvärde, men det finns såklart fler aspekter att kika på än bara den.

När nyheter kommer om licenserna så kan det vid positiva besked bli stora uppgångar för Invictus aktiekurs. Blir det negativa besked så kan det givetvis bli stora nedgångar. Men oddsen för det ser jag som låga baserat på att man redan har ett flertal licenser.

Jag har som sagt köpt själv Invictus och min plan är att hålla i mina aktier ett bra tag. Jag hoppas att det här tipset kommer väl till användning och du får gärna dela/gilla inlägget om du fann det hjälpsamt.

Om du finner ett bolag intressant så bevaka det och läs på så mycket som du bara kan, att köpa i blindo är det sämsta du kan göra oavsett vad en bloggare eller person på Facebook skriver.

Källor / Läs Mer

Handel i värdepapper är förknippat med stora risker för att förlora investerade pengar. All handel sker på egen risk, jag delar bara mina tankar och åsikter. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.