Vad som händer med Aurora Cannabis

www.ihallandeinvest.se

Fler och fler frågar sig samma fråga på olika internetforum, vad händer med Aurora Cannabis? Kursen har tagit stryk sedan MedReleaf affären annonserades vara färdig och det är inga konstigheter alls med det. Ordet vi söker är ”utspädning” och det är inget nytt för aktieägare i Aurora Cannabis.

Först så kan vi kika på kostnaden för affären. Cirka 3.2 miljarder kanadensiska dollar är ingen liten summa och det kommer givetvis att påverka kursen för ett bolag om man spenderar sådana pengar.

I Auroras fall så har man ju inte bara spenderat 3.2 miljarder kanadensiska dollar på att köpa MedReleaf i rena pengar utan man har utfärdat nya aktier för att betala av köpet med.

För varje aktie i MedReleaf så får man cirka 3.575 aktier i Aurora Cannabis. Hur många aktier fanns det i MedReleaf? Fullt utspätt med alla optioner och liknande så hade MedReleaf runt 100 miljoner aktier.

Det betyder alltså att Aurora Cannabis har utfärdat cirka 350 miljoner stycken nya aktier för att genomföra uppköpet. 350 miljoner nya aktier. Det är ingen liten utspädning det inte!

Det urholkar givetvis aktievärdet till en viss del och förklarar varför kursen har dippat. Just utspädningen är en av de stora riskerna med att äga aktier i Aurora då värdet sjunker kontinuerligt i takt med att fler och fler nya aktier utfärdas.

Det är anledningen till att Aurora Cannabis har fallit i värde sedan MedReleaf-affären blev färdig. Frågan är om kursen kan repa sig och gör den inte det så lär det bli väldigt mycket svårare för Aurora att fortsätta förvärva bolag på samma sätt och i samma takt.

Nu i efterhand kan jag se att jag hade tur med min timing för exit i Aurora runt 10.53 kanadensiska dollar. Frågan är hur långt ned kursen kommer att gå? Får man chansen att köpa in sig runt 4-6 kanadensiska dollar så lär man göra ett fint klipp på lång sikt.


Behöver ditt företag en ny hemsida? Då kan du kika in till EmsDesign som gärna hjälper till med den biten. EmsDesign skapar även reklamfilmer, logotyper, webbsystem och ser över din sökmotoroptimering om så behövs. Du kommer igång snabbt och enkelt via webben där du enkelt kan ta kontakt med bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.