Världskarta över Cannabislagar

Jag bara måste tipsa om den här hemsidan som jag snubblade över på Reddit. Hemsidan är ett projekt som går ut på att sammanställa information om cannabisregler och lagar världen över. Den håller på att sammanställas just nu men kan vara värd att bokmärka.

För den som vill följa utvecklingen för cannabis världen över så kommer hemsidan mycket väl till hands. Just nu så håller den fortfarande på att uppdateras och alla som vill kan hjälpa till med information så att sidan blir fullständig.

Adressen är Spliffymap.com där du enkelt får en översikt över hur läget ser ut i olika länder. Vill du veta mer om situationen i ett specifikt land så behöver du bara klicka på landet. In och läs!

Sveriges situation ser ju tyvärr lika dyster ut som alltid men förhoppningsvis så blir det bättre snart. Cannabisdebatten i Sverige lyftes faktiskt en hel del av just pratet om aktierna. Ju fler som får upp ögonen desto bättre.

Att frågan blir särskilt stor i valet känns tyvärr osannolikt som det ser ut just nu. Piratpartiet brukar arbeta en del med frågan men det gäller att man blir stora nog att kunna påverka.

Om det går bra med medicinsk cannabis för Norge och Danmark så kanske det kan bli startskottet för en ny ton i i den svenska cannabisdebatten. Det är verkligen dags att vi tar tag i problemet som vi idag står inför.

Nolltoleransen fungerar inte och det hjälper ingen att straffa istället för att stötta och behandla. I takt med att fler och fler länder ändrar sina regleringar så ökar hoppet för att även bakåtsträvande regeringar och institutioner som de vi har i Sverige ska börja tänka om och tänka rätt.

Men vi har nog en bit kvar tills vi är där tyvärr, men då har vi ju desto större anledning att fascineras av Kanada under tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.