Nytt bolag i GratisPortföljen: 2020 Bulkers

Jag har i veckan plockat in ett nytt bolag i GratisPortföljen. Valet föll på den norska månadsutdelaren 2020 Bulkers. Bolaget är verksamma inom sjöfart. Bulkers är en transportör av olika slags råvaror som till exempel järnmalm, kol och spannmålsprodukter. Deras flotta består av ett flertal olika fartyg i olika storlekar.

Du som redan följer bloggen har säkerligen koll på mitt projekt GratisPortföljen redan där jag investerar cashback-pengar. Om du vill lära dig mer om vad cashbacks är för något så rekommenderar jag att du läser det här inlägget: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar.

Jag tycker att 2020 Bulkers är ett intressant bolag av flera olika anledningar. I detta projekt investerar jag endast pengarna i olika månadsutdelare och då finns det inte många bolag att välja mellan i norden. Jag har tidigare haft ögonen på Cibus men deras premie avskräcker mig rejält.

Bulkers däremot anser jag ha en mer rimlig värdering plus att jag lockas av deras höga utdelningspolicy. Sett till den senaste utdelningen, deras utdelningar varierar från månad till månad, så var deras direktavkastning cirka 20-25%.

I den senaste kvartalsrapporten så överträffade man även estimaten från analytiker och bolaget är aktiva i en sektor som jag tror kommer gå väldigt starkt framöver. Vi beställer ju bara mer och mer saker världen över och blir mer och mer internationella.

Detta innebär att efterfrågan på transporter på havet ökar mer och mer, därför tror jag Bulkers kan ha en ljus framtid framför sig.

spacer

Nytt bolag i GratisPortföljen

Portföljen har haft cirka 600 kr liggandes ett bra tag vilket har irriterat mig en aning för jag vill att pengarna ska vara i rullning. Därför så valde jag att investera i Bulkers även om köpet blev väldigt litet. Tanken är att fylla på mer upp till 2000 – 3000 kr inköpsvärde allteftersom.

Här nedanför kan du se portföljen som den ser ut just nu i skrivande stund:

köpt in 2020 bulkers till gratisportföljen

Med lite tur och tålamod så tror jag att 2020 Bulkers kan komma ifatt övriga innehavens avkastning. Det ska även bli intressant att se hur deras utdelningar artar sig framöver. När mina cashback-pengar från elbolagsbytet blir tillgängliga så kommer jag att köpa mer i Bulkers.

Det är lite trist att vänta en eller två månader på att få ut pengarna då köpet måste godkännas och betalas ut av butiken men den som väntar på något gott och så vidare…

Vad tror du om det nya innehavet i GratisPortföljen? Är det en hit eller en miss? Kommentera gärna och dela dina tankar!

Tack för att du läste inlägget ”Nytt bolag i GratisPortföljen: 2020 Bulkers”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

2 thoughts on “Nytt bolag i GratisPortföljen: 2020 Bulkers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.