Att göra innan du köper en kryptovaluta

Att ge sig in i världen med kryptovalutor lockar oerhört många människor av flera olika anledningar. Oavsett om du ska investera långsiktigt, syssla med daytrades eller bara vill prova på så finns det ett par steg som du bör gå igenom. Kunskap är makt, så även inom den här sektorn.

Eftersom att kunskap är din hävstång mot andra investerare så gäller det att göra sin hemläxa. Det här är verkligen inte unikt för kryptovalutor, det är lika viktigt för handel inom aktier och andra värdepapper.

Men var hittar man info om en kryptovaluta? Det finns flera ställen att leta på.

Det första som du bör göra är att läsa deras White Paper. Ett så kallat White Paper är i stort sett projektets manual där man kan läsa allting från vilka som står bakom krypton till hur, varför och när den ska användas, hur vägen dit ser ut och vad målet med det hela är.

En White Paper som inte besvarar frågeställningarna ovan är ingen bra White Paper och helt klart ett orosmoment. White Papers hittar du vanligtvis på kryptovalutans hemsida.

Det andra du bör kika på är vilka som står bakom kryptovalutan som du är intresserad av. Är det offentliga personer med utbildningar eller relevant erfarenhet eller är det några anonyma mysko personer? Läser du ordentligt om det så kan du hitta många och stora varningstecken för eventuella scams om så vore fallet.

Det tredje är att lusläsa deras forumtrådar och sociala media, oftast så har varje kryptovaluta till exempel en egen kanal på sociala median Telegram där man kan chatta med teamet.

coinmarketcap.com kan man hitta länkar till viktig information för vardera kryptovaluta. Du hittar enkelt länkar till deras hemsida, sociala media, trådar på forum, chattkanaler och liknande.

Det kan verka som mycket att sätta sig in i, vilket det oftast är. Men ha inte för bråttom, börja inte med att köpa för att sedan göra din efterforskning. Läs först, köp sen.

För att summera det hela, innan du köper en kryptovaluta så bör du:

  1. Läsa deras White Paper som oftast finnes på deras hemsida.
  2. Kolla upp personerna bakom kryptovalutan, bör också stå på hemsidan.
  3. Sök igenom internet och sociala media för att hitta mer information och andras åsikter om projektet.
  4. Du kan hitta länkar till det mesta som du behöver på coinmarketcap.com

Följer du stegen innan du köper så kommer du förhoppningsvis ha ett hum om vad du köper och varför du köper det. Jämför även olika kryptovalutor med varandra för att se vilken som står ut. Gör du din efterforskning rätt så ökar du chansen att tjäna pengar och minskar risken att förlora pengar.

Kika in inlägget om Var du kan köpa kryptovalutor


Tack för att du läste ”Att göra innan du köper en kryptovaluta”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.