Facebooks kryptovaluta Globalcoin snart här?

Är Facebooks kryptovaluta Globalcoin snart verklighet? Det har ju spekulerats i år kring huruvida Facebook kommer skapa en kryptovaluta eller inte. Ny information tyder på att Globalcoin inom kort faktiskt blir verklighet. Samma Facebook som blockerade reklam för kryptovalutor ska alltså ta fram sin egen kryptovaluta motsägelsefullt?

Det är sidan theinformation.com som skriver om Facebooks nya kryptovaluta. Man rapporterar bland annat att ett steg i ett skapa förtroende leder till att man ger kontroll över krypton till utomstående som stöttar projektet.

Under de senaste månaderna så har Facebook mött med massor med olika företag för att hitta lösningar och möjligheter. Tanken verkar var att lansera den nya krypton redan denna månad, det lär bli rätt så stort inom kryptovärlden med tanke på hur stort Facebook är.

Jag tycker att det är en jättebra sak rent kunskapsmässigt sätt då det lär få upp ögonen på många som inte vet vad krypto ens är för något i dagsläget. Skulle Facebook lyckas med att få alla deras användare intresserade så skulle det förhoppningsvis hjälpa kryptosfären. Tror du att den kommer att listas på Coinbase?(Affiliatelänk).

Tanken är att deras kryptovaluta skall användas för gränslösa transaktioner utan avgifter. Den planeras även att marknadsföras hårt i utvecklingsländer där inhemska valutor är ostabila.

Exakt hur valutan kommer att spridas är inte helt klart men en tanke verkar vara att Facebook skall samarbeta med olika företag som i sin tur kommer att acceptera Globalcoin som betalningsmedel. Det finns även planer på att lansera bankomater där man byter andra valutor mot just Globalcoin.

Källorna till informationen kommer från flera olika personer som sägs vara insatta i projektet. Det hela verkar ju faktiskt bli av, för bara någon månad sedan så rapporterades det om att ryktena stämde. Facebook planerar på och kommer att lansera sin egen kryptovaluta.

spacer kryptovaluta

Facebooks kryptovaluta

Så att deras krypto kommer bli verklighet verkar det inte vara något snack om längre. En del frågor kvarstår, eller uppstår, ändå. Facebook är inte direkt kända för att hantera säkerheten säkert bra och många är nog med all rätt skeptiska till hur pass användbar valutan faktiskt kommer att vara.

Förhoppningsvis så blir det en smärtfri lansering och en användbar kryptovaluta. Man kan ju fråga sig varför Facebook inte bara accepterar och propsar för Bitcoin men svaret är väl som vanligt pengar.

I maj så skickade medlemmar ur USA:s ”Senate Banking Committee” ett brev till Mark Zuckerberg. Brevet sökte förtydliganden från Zuckerberg om Globalcoin, vad för slags data som den kommer att samla om sina användares vanför spenderade.

Blir kryptovalutan ännu ett sätt att samla in information om medlemmar för att maximera reklam eller blir den användbar och en succé? Vad tror du om Facebooks kryptovaluta? Kommentera gärna och berätta i botten av inlägget!


Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.