Så mycket scams inom kryptovalutor (Bitconnect scam)

Kryptovalutor är relativt nya. Många investerare inom kryptovalutor är helt färska investerare. Det är svårt att spåra vissa kryptovalutor. Det är ett upplägg som gör att bedragare flockat sig till marknaden för kryptovalutor. Ett enkelt tips är: Låter det för bra för att vara sant så är det just det! 

Jag får dagligen flera stycken privata meddelanden på Facebook från personer som vill åt mina Bitcoin.

Just därför så undviker jag varenda person som tar kontakt med mig utan att jag bett om det. Det är dock fortfarande tråkigt att se hur pass många andra som råkar ut för bedragare.

Därför  så tror jag det är bra att uppmana folk till att sansa sig med att lyssna på varje person som tar kontakt med en. Om du får höra något om 1% eller mer i avkastning dagligen så bör du genast förstå att det är ohållbart.

Många har till exempel investerat i Bitconnect (BCC) men jag personligen skulle aldrig ens röra det med dina Bitcoin.

Bitconnect är en typisk ponzi scheme som bygger på att man hela tiden måste rekrytera fler och fler folk. Avkastningen som utlovas är ohållbar i längden. Något som är ännu värre är att du oftast hade tjänat mer på att behålla dina egna Bitcoin istället för att ge bort de till BCC.

Den här bilden säger egentligen allt om Bitconnect som behövs sägas:

Bitconnect scam ponzi scheme

Det finns tyvärr personer som tjänar bra pengar på BCC genom att lura in nya investerare. Det är också så som BCC håller sig levande. Så länge som nya personer flockas till BCC så kommer det in nytt kapital som man kan betala tidigare investerare med.

Men skulle ingen ny komma in i BCC så skulle pyramiden rasa ihop totalt och det kommer den att göra förr eller senare. Så varför ens ta risken att bli blåst på dina Bitcoin? Köp Bitcoin och håll istället för att ge bort de till scammers.

Lita inte på slisktalande bedragare som utlovar dig allt från 0.2% till 15% i daglig avkastning. Fundera på risken mot rewarden, om du sätter in en stor summa och sidan försvinner imorgon. Vore det värt det? Nope.

Om någon kontaktar dig för att ge dig ett ”tips” om en ”jättebra” sida att investera via så är den personen sannolikt endast ute efter personlig vinning i form av referral-bonusar. Om du däremot frågar efter tips i till exempel en Facebookgrupp så är det inte omöjligt att du kan få vettiga tips.

Men för guds skull, läs på innan du ens funderar på en överföring! Googla fram info och läs på flera olika sidor men jag kan lova dig redan nu att om en sida utlovar en god % avkastning per dag/vecka så är det ohållbart i längden.

Kunskap är makt och ha inte för bråttom! Låt inte någon stressa in dig i något! Fråga i grupper på Facebook om du är osäker. Läs på, läs mer och läs igen innan du för över något! Lycka till!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.