Blindtest med Kryptovalutor – Ny Portfölj med Altcoins

Kryptovalutor kan generera stora pengar väldigt fort men givetvis även stora förluster. Hur svårt är det egentligen att pricka rätt med en kryptovaluta? Jag har bestämt mig för att göra ett test genom att köpa flera stycken kryptovalutor som just nu inte är värda särskilt mycket alls för att se hur det går. 

Inspirationen till testet kom efter en härlig resa med  XP coin. Jag köpte in mig för cirka 70 kr och nu har det stigit till cirka 25 000 kr, på en månad.

Jag köpte endast XP coin för att jag hade Dogecoin över på Coinex som jag ville omsätta plus att jag ville prova PoS så jag ville ha många coins. XP coin var billigast så det blev den jag köpte. Resan därifrån har varit sinnessjuk.

Min hiskeliga tur fick mig nyfiken på hur svårt det egentligen är att göra pengar på altcoins. Så jag realiserade en del av vinsten från XP och köpte in mig i 14 olika kryptovalutor.

Altcoins kryptovalutor kryptovaluta

Min enda research var att läsa deras trådar på Bitcointalk för att se om coinsen var relativt underhållna. Normalt sett förespråkar jag att man ska läsa mycket, mycket mer men det här var som sagt ett test just för att se om det går bra ändå.

Jag genomförde köpen 30e December.

Planen är att behålla kryptovalutorna väldigt länge och förhoppningsvis så kanske någon sticker iväg uppåt på samma sätt som XP coin gjorde.

Jag kommer att hålla er uppdaterade om hur portföljen utvecklar sig!

Totalt så köpte jag för 0.05299460 BTC och i skrivande stund så är värdet på portföljen 0.05884219 BTC vilket är en uppgång på 0.00584759 BTC som är ca 700 kr.
Notis: Jag har köpt Halloweencoin också för ca 3300 doge sedan inlägget skrevs.

Om ni finner det här intressant så fortsätter jag att uppdatera kring hur det går!

Köpen genomfördes på Cryptopia och Coinexchange.


Behöver du låna pengar? Kika in hos Sambla.se


Det här är ett delvis sponsrat inlägg.

5 thoughts on “Blindtest med Kryptovalutor – Ny Portfölj med Altcoins

 • Är så nyfiken på detta med kryptovalutor! Kikade in på Cryptopia och skaffade mig ett inlog. Men hur fungerar det sen? Antar att det är en säker ”sida”?
  Har köpt på mig lite Bitcoin och Eterium via Avanza, men den är det rätt begränsat med kryptovalutor. Känns som man i så fall får vända sig till andra sidor, så som Cryptopia. Berätta gärna mer om din erfarenhet 🙂
  Med vänlig hälsning,
  Fanny

  • Hej Fanny! Så härligt att du också är intresserad av sektorn! Cryptopia är säker såvitt jag vet men bäst är att man köper kryptovaluta där och sedan flyttar till en lokal digital plånbok.
   Via Avanza så köper du certifikat som speglar utvecklingen av en kryptovalutas kurs. Du har alltså inte köpt kryptovaluta direkt. Hos Cryptopia kan köpa “riktig”, så riktig som den kan bli i en dator dvs, kryptovaluta. Coinbase kanske du redan har hittat till? Den sidan är en av de enklare att handla via även om den inte har bäst pris. Länk till Coinbase: https://ihallandeinvest.se/CoinBase
   Jag har använt Cryptopia en hel del och är mycket nöjd med den handelsdepån.
   Hojta gärna till om du funderar över något mer!
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Hej!

  Precis som Fanny undrar jag också hur gör man rent tekniskt. Man kan inte köpa krypto på Cryptopia för riktiga pengar? Så hur överför man tex. från Coinbase?

  Nybörjare 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *