En plattform för P2P-lån – 100% buyback guarantee

Marknaden för P2P-lån växer jämnt och ständigt. Så gör även antalet plattformar och tjänster som tillhandahåller kontakt mellan investerare och låntagare. Det här inlägget handlar om just en plattform för P2P-lån i Europa.

Bolaget bakom plattformen har varit aktiva inom finanssektorn sedan 2012 och man valde att grunda sin plattform för P2P-lån i Polen. Man valde Polen dels på grund av att det är en växande och stark ekonomi men också för att P2P-lån blir allt vanligare där och i övriga Europa.

Plattformen heter Ekassa och fungerar som andra plattformar i stil med Lendify och Mintos. Man blir medlem, kostnadsfritt och sedan så kan man börja investera i lån till privatpersoner.

Ekassa skiljer sig lite från andra plattformar genom att man har 100% buyback guarantee på sina lån. Det vill säga att om lånet inte betalas av i tid så köper Ekassa tillbaka lånet från dig som har investerat i det.

Plattformen må ha grundats i Polen men siktet är inställt på att man tids nog skall expandera till fler länder i Europa. På så sätt ökar man utbudet för sina investerare, man får en bredare tillgång till låntagare och sprider sina risker samt möjligheter i flera olika marknader.

Spacer

Ekassa stoltserar gärna med att man endast försöker ge ut lån av hög kvalité till låntagare som faktiskt kommer att betala av sina lån. Nu har jag inte själv provat plattformen så jag vet inte hur väl det faktiskt stämmer men bolaget gör en stor grej av det.

Utöver det så är man också noggranna med att påpeka att man har stor erfarenhet inom finanssektorn, att man har jobbat hårt för att samla på sig betydelsefull information och att målet är att hjälpa investerare nå så hög avkastning som möjligt.

Några anledningar som Ekassa själv tar upp som motivering till varför investerare ska välja deras plattform är:

  • Just nu avkastning på upp till 13%
  • En bra blandning av olika slags lån och låntagare
  • Garanterad avkastning tack vare sitt buyback-alternativ

Jag tycker att det låter lovande men samtidigt så är det lätt att påstå saker, det är en annan sak att leva upp till det man påstår.

Har du testat Ekassa så får du gärna kommentera och berätta om det!


Läs mer på bloggen om: Extrainkomst: Svara på undersökningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.