P2P-Lån Alternativ till Lendify

Många börjar sina investeringar i P2P-lån hos Lendify men det gäller att sprida risken på fler plattformar. Det finns gott om olika aktörer både inom och utanför Sverige som man kan kika in. Jag föredrar att sprida risken mellan olika länder och aktörer så här listar jag alternativ till Lendify.

En del av plattformarna skiljer sig en aning åt då vissa till exempel förmedlar lån till företag, Toborrow, medan andra förmedlar lån mellan privatpersoner.

Det lönar sig, vill jag tro, att sprida risken för sina investeringar mellan olika plattformar i olika länder. Det är säkerligen också gynnsamt för riskspridningen att varva mellan att investera i lån till privatpersoner och till företag.

Hur många olika plattformar man bör välja är helt klart individuellt men mitt tips är att du åtminstone har en svensk och en utländsk aktör som du använder så att du åtminstone har minst ett alternativ till Lendify.

Nedanför så ser du en lista med olika plattformar att välja på som du kan kika in för att lära dig mer.

Svenska P2P-plattformar

Utländska P2P-plattformar

Var börjar man

Vanligast brukar vara att man börjar med Lendify. Det gjorde även jag men sedan när räntan sänktes så kraftigt och fort på lånen så övergav jag Lendify för att börja investera hos Mintos istället. Jag var först inne på att ha Mintos som ett alternativ till Lendify men Mintos blev sedan min primära plattform för investeringar i P2P-lån.

Jag har nu också börjat med att utvärdera Bondora som jag tycker fungerar bra hittills. Näst i test blir nog Brocc eller ViaInvest men det har jag inte bestämt mig helt angående om ännu.

Bäst är att du tittar igenom sidorna och ser vilken du gillar, bli sedan medlem och utvärdera sidan vidare.

Du är också varmt välkommen in i Facebookgruppen om P2P-lån på Facebook.


Läs om Räntefria SMS-Lån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.