Månadens Köp Augusti 2017

Den åttonde varje månad har på något sätt blivit en ny höjdpunkt för mig eftersom att det är då som jag fyller på portföljerna med mitt månadssparande. Tidigare har jag köpt utdelningsaktier till Utdelningsportföljen och fonder till Fondportföljen men den här gången så blev det en cannabisfond istället för dom vanliga fonderna som jag brukade köpa.

För er som är nya läsare så månadssparar jag för närvarande 3000 kr som jag har delat upp på två olika portföljer. En av portföljerna har jag haft i över ett år nu och den består endast av utdelningsaktier medan den andra består av cannabisaktier och en ETF.

Utdelningsaktier

Vi kan börja med Utdelningsportföljen som sakta växer och växer. Det är roligt att redan ha månadssparat ihop cirka 20 000 kr som också fått en avkastning på cirka 2500 kr med utdelningarna inräknade. Mer ska det bli!

I början så kändes det lite fånigt att köpa så få aktier i bolagen som jag investerar i men nu har jag uppnått tvåsiffriga innehav i nästan varje bolag, förutom Investor AB och ICA Gruppen AB.

När jag handlade den här gången så var det mest för att jämna ut innehaven så att alla ligger på ungefär samma nivå när det kommer till anskaffningsvärde.

Den här gången så köpte jag följande utdelningsaktier: eWork Group AB, Latour Investmentbolag AB och så även SJR in Scandinavia AB.

Räknat på bolagens senaste utdelningar så blev det 81 kr mer i utdelning. Inte särskilt mycket i sig men i längden så kommer det att hjälpa snöbollseffekten att få fart.

Cannabisportföljen

Jag har snart byggt färdigt min nya cannabisportfölj som ska ersätta fonderna som jag hade. Månadssparandet sker från och med nu i HMMJ som är en börshandlad fond, ETF.

Eftersom att marknaden för cannabisaktier är så pass volatil så ser jag det som en fördel att investera månadsvis för att på så sätt snitta in mig i marknaden. Jag köpte 25 st för 8,83 CAD och nästa månad blir det någonting snarlikt. Det är en spännande marknad att ta del utav och om du är intresserad av att läsa mer om det så kan du kika in Investera i Cannabis.


Tack för att du läste! Ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.