Månadens Köp Juli 2017

Äntligen så är det dags att investera igen! Idag så fyllde jag på med både fonder och aktier. Helst av allt så skulle jag vilja investera på många olika håll men ibland så måste man helt enkelt hålla sig lite i skinnet. Det vill säga vänta tills att man har råd. Iallafall, låt oss ta en titt på vad som handlades idag.

För er som inte vet det så månadssparar/investerar jag 1500 kr i Fondportföljen och Utdelningsportföljen. Resterande investeringar, till exempel via Lendify och Pepins, tar jag pö om pö när jag har möjlighet till det.

Fondportföljens köp

Fonderna handlades enligt plan och alla köpen bör ha gått igenom tills på fredag, senast måndag nästa vecka. Det ska bli intressant att se hur börsen artar sig framöver.

Jag har fått en väldans massa bra tips kring just fonderna och går i tankarna att byta ut en del mot andra alternativ.

SEB Europafond Småbolag kanske får ge väg för XACT Svenska Småbolag som har en lägre förvaltningsavgift.

Likaså så kan jag komma att byta ut DNB Global Indeks mot Länsförsäkringar Global Index av just samma skäl. Vi får se hur jag gör med det men jag uppskattar Alltid tips och feedback på mina investeringar. Så var inte rädda för att höra av er!

Investerat i fondportföljen

Utdelningsportföljens köp

För portföljen med utdelningsaktier så blev det inte lika många köp. Här fyllde jag på i Alfa Laval AB, Latour Investments ABCastellum AB samt SJR AB. 

Castellum ska släppa rapport nu på torsdag och Alfa Laval släpper sin nästkommande rapport på måndag. Det ska bli intressant att se hur det går för bolagen och om jag hade bra timing eller inte med mina köp.Investerat i Utdelningsaktier

Nästa utdelning kommer om en vecka då Saltängen Properties AB delar ut igen. Det är riktigt härligt med ett bolag som delar ut flera gånger om året och det är någonting som jag funderar på att kika närmare på.


Världens bästa present? Presentkort till investeringar!


Månadens Köp Juli 2017

Det var det för den här gången! Tack för att du läste ”Månadens Köp Juli 2017” och Gilla gärna sidan på Facebook!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.