Autoinvestkonton hos Mintos Juli 2018

Efter en uppdatering på hemsidan så kan man nu väldigt enkelt få en snabb överblick över sina portföljer. Tack vare det så tar vi en titt på mina autoinvestkonton hos Mintos där jag investerar i P2P-lån som är lån mellan privatpersoner.

Jag har för närvarande tre stycken autoinvestkonton hos Mintos. Vardera portfölj är i olika valutor just nu har jag euro, georgiska lari och svenska kronor.

Mintos är en plattform där privatpersoner som vill investera i lån till andra privatpersoner kopplas ihop med olika låneföretag som erbjuder lån att investera i.

Mina så kallade autoinvestkonton hos Mintos är konton som sköter sig själva. Du ställer in olika kriterier för hur dina pengar skall investeras i lån, dvs. lånas ut till låntagare, och resten sköter sig självt. Jag har ställt in på att endast ingå i lån som har återköpsgaranti och som ger en viss % i avkastning.

  • Interest rate = Räntan på lånet (avkastning)
  • Remaining term = Hur lång tid kvar på lånen
  • Loan type = Vad för sorts lån det är
  • Loan originator = Vilket låneföretag har gett ut lånet
  • Status = Om lånet betalas av i tid eller om låntagaren släpar med betalning
  • Country = Landet där långivaren tagit ut lånet

Mina autoinvestkonton hos Mintos:

Portföljen i Euro

Vid en första anblick så kan det se ut att vara mycket information att ta in men det är inte så komplicerat. Räntan som ligger på nästan 14% är jag väldigt nöjd med och kan jag lyckas hålla den uppe år efter år så blir det fin avkastning på det hela.

Överlag så tycker jag att portföljen ser hyfsad diversifierad men jag vill ju givetvis att inte en enda betalning ska släpa efter. Det vore förmodligen också en bra idé att försöka sprida ut lånen i lite fler länder i lite fler olika sorters lån. Noterbart är att jag i den här portföljen har lån i Botswana, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Rumänien och Sverige.

Jag ser min portfölj i euro som medel risk och medel avkastning.

Portföljen hos Mintos med p2p-lån i euro

Klicka för större bild.

Portföljen i Georgiska Lari

17.73% avkastning är inte fy skam men det gäller att pengarna kommer in också. Mest företagslån och tyvärr så ligger väldigt många efter med sina avbetalningar just nu. Som tur är så är lånen täckta av en återköpsgaranti men det vore ju roligare med låntagare som uppfyller avtalen.

Lånen är också väldigt korta vilket talar för att det är SMSlån eller liknande korta lån. (Min lista med räntefria SMSlån)

Jag ser den här portföljen som hög avkastning och väldigt hög risk plus att valutan i sig är ostabil och en riskfaktor.

Portföljen hos Mintos med p2p-lån i georgisk lira

Klicka för större

Portföljen i Svenska Kronor

Sist men inte minst har vi portföljen med svenska lån. Den är 100% inriktad på Sverige och avkastningen just nu ligger på 11.63% men den blir sämre och sämre. Som tur är så har den inte gått ned lika kraftigt och tidigt som räntan hos Lendify så avkastningen här är fortfarande högre.

Lånen är varken korta eller långa och alla kommer från lånebolaget Aasa. Det bäst av allt är att alla lån är i fas och betalas av i tid.

Jag ser den här portföljen som låg risk och låg avkastning.

Portföljen hos Mintos med p2p-lån i svenska kronor

Klicka för större bild.


Bondora

Utöver plattformen Mintos så har jag även börjat utvärdera plattformen Bondora och hittills går det bra där. Går du med via Den här länken så får du en välkomstbonus på 50 kr.


Tack för att du läste ”Autoinvestkonton hos Mintos Juli 2018”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.