Mintos når milstolpe på fem miljarder euro

Mintos når milstolpe på fem miljarder euro i investerade lån. Det meddelades igår och jag kan tänka mig att man är glada på kontoren. Investeringarna ökar synnerligen snabbt. Sedan den förra miljarden euro som investerats så tog det endast tre månader att nå nästa, det vill säga denna milstolpe på 5 miljarder euro.

Under perioden sedan den förra miljarden så har uppemot 270 000 stycken investerare ifrån hela 91 olika länder investerat i plattformens förmedlade lån. Totalt 67 stycken långivare har stått för lånen och dessa långivare kommer ifrån 33 olika länder på fem olika kontinenter.

Jag finner det imponerande att det investeras så mycket att och att man når miljard efter miljard i investerade lån. P2P-investeringar har verkligen kommit på kartan igen, även om det fortfarande är ett svalt ämne inom Sverige.

Samtidigt så är det en långtifrån riskfri bransch och nyligen så var det ett par plattformar som gick under. Så det gäller att man väljer plattform med omsorg.

Mintos meddelar också att under perioden på tre månader då man förmedlade den senaste miljarden euro så har 60 000 nya investerare gått med på plattformen. Det verkar vara riktigt hett just nu och spridas snabbt. Genomsnittet ligger just nu på 20 000 nya investerare per månad och man ser en kontinuerligt ökning i investerat kapital på plattformen.

Det är lätt att försåt att investerare söker alternativ till börsen när det börjar skaka världen över. Att ha en inte allt för stor del av sin portfölj i just P2P-lån kan vara klokt. Man kan använda Mintos för att sprida risken för sina investeringar.

Så att Mintos når milstolpe på fem miljarder euro i investerade lån just nu påverkas säkerligen, tror jag åtminstone, av att börsen skakar.

www.ihallandeinvest.se spacer

Mintos når milstolpe på fem miljarder euro i investerade lån

Att investera i P2P-lån är intressant då man får ränta på lånen varje månad. Man bygger upp en låneportfölj och blir som sin egna bank. Återinvesterar man avkastningen, räntan och amorteringen, vilket jag tycker är jätteviktigt att göra så nyttjar man ränta-på-ränta effekten.

P2P-lån har dock fått ett nedsvärtat namn i Sverige på grund av att när konceptet var hyfsat nytt här så misskötte sig aktören Trustbuddy grovt. Som tur är så har det inte bara blivit striktare för företagen sedan dess utan det har även dykt upp seriös och ordentliga aktörer.

Att långsiktigt investera samt återinvestera är en stor nyckel till framgång inom investeringar. Här nedanför kan du se en graf baserad på följande fakta:

  • 2500 kr investeras varje månad
  • 10% avkastning
  • 20 års sparhoriont
  • Börjar med 50 000 kr
Mintos når milstolpe på fem miljarder euro

Bild från: https://www.ekonomifokus.se/ranta-pa-ranta

Det skulle alltså ta dig 20 år att tjäna ihop två miljoner kronor på detta sätt. Det låter enklareään vad man kunnat tro och kan man göra bättre ifrån sig så kan det gå snabbare. Givetvis får man inte heller glömma risker och förluster som påverkar resultatet negativt.

Oavsett om du gör det på börsen eller via tjänster som Mintos så se till att planera ditt sparande och investerande.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

1 thought on “Mintos når milstolpe på fem miljarder euro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.