P2P-lånen hos Mintos

Som jag nämnde i sammanfattningen igår så kommer jag att gå igenom P2P-lånen hos Mintos idag. Jag kan börja med att bekänna att jag inte hållit särskilt bra koll. Kryptovalutor och cannabisaktier har varit prio ett ett tag nu.

Men, det fina med det är att det inte är något problem. Eftersom att jag har skapat tre olika autoinvestkonton så rullar det hela på fint av sig självt.

Jag behöver inte sitta och jaga lån utan jag kan logga in då och då för att kika på hur det ser ut.

Ett par lån har låntagaren inte betalat av i tid, där har Mintos buybackguarantee automatiskt gett mig pengarna tillbaka. Pengarna har sedan automatiskt omplacerats i nya lån. Easy peasy.

P2P-lån i EURO

Den här portföljen har ett släpande lån just nu, tyvärr så är det lånet som jag investerat mest i. Det är slutbetalningen som saknas och jag hoppas verkligen att företaget får tummen ur och betalar av enligt plan snart.

Annars finns det inte mycket att anmärka på. Om du undrar varför jag har ett par svenska lån i EURO så är det för att jag valde att investera innan det var möjligt att investera i svenska kronor.

Portföljen med p2p-lån i euro hos mintos

P2P-lån i georgiska Lari

Tre släpande lån, inte konstigt med tanke på att räntan är så oerhört hög. Hög risk och hög avkastning. Hittills så rullar det på bra ändå måste jag säga.

Med georgiska Lari får man hålla koll på växelkursen när man ska ta ut pengarna, det kan göra det lite trögare men för mig som investerar långsiktigt så är det inget problem. Det vill säga om kursen återhämtar sig igen efter en krasch gentemot svenska kronan.

Portföljen med p2p-lån i gel hos mintos

P2P-lån i svenska kronor

För stunden så är det inga lån i SEK som släpar efter. Roligt att se! Men så är ju portföljen väldigt nyskapad också. Den, likt övriga portföljerna, får rulla på av sig självt ett bra tag.

Portföljen med p2p-lån i Svenska kronor hos mintos

Sakta men säkert så kommer portföljerna att växa i storlek. Framöver så kan det givetvis bli aktuellt med att investera mer men just nu så är i alla fall snöbollen i rullning. Det viktigaste steget man tar är det första sägs det ju!

P2P-lån är, i mina ögon, ett bra medel för att diversifiera portföljen. Lägger man allt krut på samma ställe så kan det slå hårt om det kommer en sättning när man inte är beredd eller har tid att vänta.

Jag hoppas och tror att det kommer fortsätta att rulla på bra av sig självt och jag kikar in hos Mintos igen om ett tag och uppdaterar er då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.