Släpande P2P-lån hos Mintos

Det var ett tag sedan jag skrev om hur det går för mina P2P-lån hos Mintos. Sedan sist så har jag börjat förvalta lånen aktivare än tidigare. Jag har köpt in mig i många små lån på Mintos andrahandsmarknad för att bättre sprida risken.

Tidigare så har ju låtit mina autoinvesterar-konton rulla på av sig själva. Men nu har jag varit in och kikat ett par gånger och köpt in mig i nya lån i EURO på 1 EURO styck samt i svenska lån för 10 kr styck.

Det kan tyckas vara onödigt lite men eftersom att det inte förändrar min avkastning om jag väljer 10 lån på 10 kr styck eller 1 lån på 100 kr styck så sprider jag hellre risken i flera små lån.

Vissa långivare Mintos har ju också en ypperlig buyback guarantee som köper tillbaka lån som inte avbetalats på 60 dagar. Visst är det aldrig kul att ha ett lån som släpar i 60 dagar utan att generera avkastning men det är ändå en skön trygghet med återköpsgarantin.

Av mina lån så är det just nu 1 av 15 lån i EURO, 2 av 20 lån i GEL, och 0 av 19 lån i SEK som släpar efter med avbetalningen. Helt okej statistik ändå tycker jag men jag ska fortsätta med att sprida riskerna i flera små lån.

Det är helt klart skönare att ha ett par lån på 10 kr istället för ett lån på 100 kr som släpar efter med avbetalningen.

Om du inte har kikat in Mintos andrahandsmarknad för lån så tycker jag helt klart att du bör göra det om du har tid och ork. Det går ändå hyfsat snabbt att välja ett par lån att investera i.

Genom att applicera filter som du själv väljer så får du snabbt en bra översikt över attraktiva lån. Personligen så brukar jag alltid välja lån som inte släpar efter med avbetalningen, lån som jag inte har investerat i tidigare och sedan så väljer jag lånen med bäst ränta kontra rabatten på köpet.

Kika in Mintos andrahandsmarknad

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Spartacus
24 februari, 2018 08:40

Intressant läsning. Jag har också startat en prova-på-portfölj hos Mintos och hoppas kunna dela med mig av erfarenheterna. 🙂

Andreas
Andreas
30 april, 2018 13:26

Hur fungerar det med deklarationen?
Blir det inte bökigt med valuta- och ränta?
Blir det inte bökigt med 10 kr/lån iom deklarationen?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers