Höjda riktkurser för SBB

Det har dimpt in ett flertal höjda riktkurser för SBB som är ett oerhört stort fastighetsbolag. Värderingen ligger i dagsläget på 80 miljarder kronor och man har som mål att nå ett fastighetsbestånd värt 300 miljarder kr år 2026. SBB har nyligen också gått över till att ha månatliga utdelningar vilket inte är vanligt i Sverige.

Jag tycker det är intressant att se ytterligare ett bolag gå över till månatliga utdelningar. Sedan tidigare så har ju även Cibus Nordic Real Estate gått över till det konceptet. Frågan är om detta är på väg att bli en ny trend eller om det dröjer innan vi får se nästa svenska månadsutdelare?

Förra veckan så tog jag plats i SBB med en liten, liten post i min utdelningsportfölj så det är givetvis roligt att se att bolaget nu för höjda riktkurser.

Det tar dock emot att handla bolaget just nu eftersom att premien redan ligger på över 60%! Men bolaget är populärt och når man sina mål så kommer man att växa in i värderingen förr eller senare. CIBUS hade jag tidigare i samma portfölj men det bolaget har sålt av eftersom att deras premie var ännu högre, och den är fortfarande över 80%.

Skulle det komma en sättning i fastighetsmarknaden så lär dessa aktier ha en rejäl fallhöjd att se upp för. Så det är långtifrån riskfria investeringar på dessa nivåer.

Tanken för min del är att vänta och se hur det utvecklar sig, kanske tar jag plats i CIBUS och fyller på mer i SBB men det lär nog dröja. Jag handlar hellre bolag som Investor och Bure under tiden då deras rabatt/premier är närmre substansvärdet.

spacer

Höjda riktkurser för SBB

Men för att fokusera på SBB och deras riktkurser, vad ligger egentligen riktkurserna på just nu? Kursen är i skrivande stund 52.60 kr och riktkurserna har hamnat på 31 till 60 kr. Så det är väldigt spridda skurar. Fyra nya riktkurser har kommit in och dessa är alltså:

* Nordea Markets höjer riktkursen för SBB till 60 kronor från 47 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
* Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SBB till 56 kronor från 46 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
* Carnegie höjer riktkursen för SBB till 58 kronor från 45 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
* DNB Markets höjer riktkursen för SBB till 31 kronor från 26 kronor. Rekommendationen sälj upprepas.
Källa: Avanza.se

DNB Markets har den helt klart försiktigaste riktkursen av dessa men det ska bli väldigt intressant att se om aktiens värde går ned till dem nivåerna igen.

Just nu så verkar bolaget ha vinden i ryggen och förhoppningsvis så kan man kämpa på, nå sina mål och skapa ytterligare värde för aktieägarna.

Hur ser du som läser på de höga premierna för fastighetsbolagen just nu? Dela gärna dina tankar!

Tack för att du läste inlägget ”Höjda riktkurser för SBB”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

2 thoughts on “Höjda riktkurser för SBB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.