Thailand sänker turistmålen för 2021 efter ny våg

Det svenska turistparadiset har varit synnerligen skonat från Covid, eller så har det åtminstone sett ut på pappret. Hur många man testar påverkar ju givetvis hur många fall man upptäcker och många tror att landet har ett enormt mörkertal. Nu håller en tredje våg på att slå till i landet vilket gör att Thailand sänker turistmålen för 2021.

Enligt statistikhemsidan Statista så hade Thailand år 2019 cirka 40 miljoner utländska turister på besök i landet. Dessa siffror kommer man inte att komma ens i närheten av i år ser det ut som.

Enligt TheBangkokPost så menar regeringen på att man i år kommer att ta emot cirka 3 till 4 miljoner turister. En markant minskning som tyvärr kommer försvåra livet för oerhört många inom landet som till stor del livnär sig på turism.

Man står inför väldigt svåra val då man absolut inte vill att smittan skall spridas samtidigt som många invånare inte kommer att ha några intäkter om turisterna uteblir. Det är en väldigt tragisk situation och förhoppningsvis så kan regeringen stötta sina invånare såg gott det går.

Intäkterna från turismen, inhemsk som utländsk, väntades tidigare minska från förväntade 1.218 triljoner baht för år 2021 till 850 miljarder baht. 1 svensk krona motsvarar i dagsläget cirka 3.75 baht.

Saker och ting var smått hoppfulla i landet men nu när den tredje vågen av Covid är ett faktum så ser det återigen mörkt ut. Det pratas om att intäkterna från turism kan gå ner ännu mer och för ett land som förlitar sig på turisternas pengar så är det mörka siffror.

spacer

Thailand sänker turistmålen

Regeringen arbetar hårt för att rulla ut vaccin och man har fokuserat på att vaccinera så många som möjligt i turistorten Phuket. Detta för att så snart som möjligt kunna öppna upp området för turister igen.

Men även om man lyckas med det just där så är det fortfarande stora delar av landet som kommer att fortsätta lida på grund av bristen på turister.

Jag har tidigare läst siffror om att cirka 15 till 20 procent av landets BNP kommer från turismen, det är ett gigantiskt tapp för ett land som Thailand där varje öre räknas.

Förhoppningsvis så kan landet få tag i vaccin och snabbt komma igång med turismen igen men man får inte skynda för snabbt. Öppnar man upp landet för snabbt så riskerar man att smittan sprider sig och då hamnar man snart i samma sits igen.

Jag avundas verkligen inte landets ledare som måste ta många svåra beslut framöver. För invånarnas bästa så hoppas jag att man kan hålla Covid borta, läka de som redan insjuknat, vaccinera och öppna upp på ett säkert sätt igen. Tiden får utvisa hur det går med det.

Kollar man på andra håll i Asien så ser det ju just nu väldigt mörkt ut för Indien och jag hoppas att deras smitta inte spiller över på övriga regioner och länder.

Källa: bangkokpost.com

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.