Var Kan Man köpa Bitcoins?

Bitcoins är benämningen på en relativt ny typ av valuta som inte har en central utfärdare såsom riksbanken är för svenska kronor. Du kan använda Bitcoins som betalningsmedel eller för att lagra värde precis som med vanliga valutor men det finns många skillnader. Det går också att köpa Bitcoins som en ren investering vilket blir allt mer populärt. Här får du svar på frågan Var Kan Man köpa Bitcoins?

När man vill börja handla i Bitcoins så behöver man först och främst en plånbok för att ens kunna lagra sina bitcoins. Eftersom att Bitcoins är en digital valuta så sparas dom endast digitalt. Det finns digitala plånböcker som lagrar Bitcoinsen på antingen datorn eller på nätet.

Jag ser det som betydligt säkrare att spara min valuta på nätet än på datorn eftersom att om jag inte har en backup så försvinner pengarna om datorn kraschar. Har man däremot sin plånbok på nätet så behöver man inte oroa sig för det.

Plånboken

Jag har skapat en plånbok hos den populära sidan Coinbase och om du går med via min länk så får vi båda en bonus på 10$ om du förr eller senare handlar för sammanlagt 100$. Win-win! Man kan handla Bitcoins direkt från Coinbase om man vill men det finns även flera sidor där man kan köpa och sälja Bitcoins och sedan skicka till sin plånbok. Länken hittar du Här.

Avanza

Om du vill slippa undan skatt och krångel med deklaration så kan du handla certifikatet för Bitcoins hos bland annat Avanza. Då kan du ha värdepappret i ett ISK för att komma undan billigt och enkelt.

Du hittar certifikatet Här.

Lycka till med dina investeringar!

Var Kan Man köpa Bitcoins?


Tack för att du läste ”Var Kan Man köpa Bitcoins?”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.