Börja investera i P2P-Lån via Lendify

Inlägget är reklam för Lendify och innehåller annonslänkar. [Läs Mer]

Har du bestämt dig för att börja investera i P2P-lån? Då har du hittat rätt inlägg. Läs om hur du kommer igång, saker att tänka på, saker att undvika och andra tips i det här inlägget om P2P-lån. Kul att du har bestämt dig för ett intressant alternativ till börsen!

I det här inlägget så utgår jag ifrån att du redan vet vad ett P2P-lån är. Om du inte är helt säker på det just nu så kan du börja med att läsa det här som jag har skrivit: Vad är P2P-lån?

Så, vad krävs för att börja investera i P2P-lån? Ingenting mer än kapital egentligen. Det finns olika företag med sina egna plattformar och vissa har olika krav på minimum-insättningar. Lendify till exempel har inget sådant krav och du kan bli medlem kostnadsfritt utan löpande avgifter.

Börja investera i P2P-lån med Lendify

Det är enkelt att komma igång. Om vi använder Lendify som exempel så blir du medlem och loggar in. Sedan så sätter du in pengar och när du har gjort det är du redo att börja investera.

Personligen så skulle jag endast använda alternativet ”investera manuellt”. Då får du själv välja vilka lån som du vill lägga pengar i och du väljer även hur mycket du vill lägga.

Om du väljer ett av deras konton som automatiskt investerar dina pengar så kan du bli sittande med lån som har väldigt låg ränta, avkastning för dig, vilket är slöseri med kapital.

spacer

Sprid risken med många lån

Lägg inte alla ägg i en och samma korg när du ska börja investera i P2P-lån. Om du sätter in 5000 kr så kanske det räcker att lägga 250 kr per varje lån som du investerar i. Det kommer ta ett tag att bygga upp en portfölj men personligen så tror jag att man sprider risken bättre på det sättet.

Eftersom att många förmodligen sitter och letar lån samtidigt så kan man få ha en del tålamod. Orkar man verkligen inte vänta så kan man sätta gång ett automatiskt konto, då får man åtminstone igång en portfölj med lån som börjar generera avkastning medan man inväntar ännu bättre lån.

Räntan

Sikta på lån som har räntor på över 8 till 9 % hos Lendify. Det borde ge en hyfsat fin avkastning. Lån med minst 10% avkastning är att föredra men brukar nästan alltid också vara förknippade med högre risk. Kom ihåg att inga investeringar är riskfria och investera aldrig mer än vad du har råd att förlora.

Spacer

Enkelt med skatten

Lendify rapporterar in till skatteverket och arbetar under direkt insyn av finansinspektionen. Det ger inte bara en trygghet och säkerhet för dig som investerare utan det underlättar enormt när du skall deklarera. Att Lendify rapporterar in åt dig sparar enormt mycket tid och endast den biten får faktiskt många att välja deras plattform bara på grund av det.

Börja smått

Bli medlem, sätt in ett par hundralappar och logga in då och då för att se om du kan hitta lukrativa lån att investera manuellt i. På så sätt kommer du igång i lagom takt och kan läsa in dig i ämnet samtidigt som du får se dina första lån börja arbeta. Det blir ett roligt sätt att börja bygga på en bra passiv inkomst.

Varför jobba för pengar när pengarna kan jobba för dig?

Klicka här för att börja investera i P2P-lån via Lendify!

1 thought on “Börja investera i P2P-Lån via Lendify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.